01.09.2017 — 15:47

Проведення семінарів для розпорядників бюджетних коштів Хмельницької області щодо роботи у системі ProZorro

 

29-31 серпня облдержадміністрацією спільно з ТОВ «Юкрейн Проперті Групп» (електронний майданчик «OPEN TENDER» акредитований ДП «ПРОЗОРРО») на базі Хмельницького центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій проведено цикл семінарів для розпорядників бюджетних коштів Хмельницької області щодо роботи у системі електронних державних  закупівель ProZorro та розгляду проблемних питань.

Протягом трьох днів відбулося 6 семінарів, участь у яких прийняли близько 300 представників органів державної влади, місцевого самоврядування, державних та комунальних підприємств області.

Розглянуто актуальні аспекти використання системи електронних державних закупівель з особливим акцентом на вирішенні практичних питань застосування  законодавства у сфері публічних закупівель.

У 2017 році (станом на 01 вересня 2017 року) в області через систему електронних державних закупівель здійснено (або оприлюднено звіт про здійснення) 18350 закупівель. Підтверджена економія бюджетних коштів становить 151,61 млн. гривень.

У системі через відкриті торги в області здійснили закупівлі 357 замовників. Найбільш активними з них є: державне підприємство “НАЕК “Енергоатом” (м. Нетішин), комунальні підприємства міст Хмельницький та Кам’янець-Подільський,  Служба автомобільних доріг в Хмельницькій області, Національна академія Деражавної прикордонної служби ім. Б.Хмельницького (м. Хмельницький), ПАТ “Хмельницькобленерго” (м.Хмельницький), органи місцевого самоврядування області, а також розпорядники бюджетних коштів райдержадміністрацій.

Участь у відкритих торгах (аукціонах) прийняли близько 2280 суб’єктів підприємницької діяльності області.