04.09.2017 — 10:56

Управління Держпраці: 10 тис. грн. штрафу доведеться сплатити підприємству за порушення  строків виплати заробітної плати працівникам

На підставі матеріалів документальної позапланової виїзної перевірки ГУ ДФС у Хмельницькій області керівництвом Управління Держпраці у Хмельницькій області винесено постанову про накладення штрафу на підприємство за порушення вимог щодо своєчасності виплати заробітної плати та відрахування із неї.

Перевіркою встановлено, що за період з 01.04.2014 року по 31.03.2017 року заробітна плата найманим працівникам підприємства була виплачена з порушенням строків та періодичності її виплати, чим порушено ч. 1, ч. 3 ст. 24 Закону України «Про оплату праці» та ч. 1. ч. 3 ст. 115 Кодексу законів про працю України.

З’ясовано, що фактично оплата праці за поточний місяць, в якому виконана робота, проводилась в наступному періоді, одноразово, без виплати заробітної плати за першу половину місяця. Розмір заробітної плати за першу половину місяця не визначався в розмірі оплати за фактично відпрацьований час з розрахунку тарифної ставки (посадового окладу) працівника. Також виплата заробітної плати проводилась із затримкою більше ніж один місяць.

Відповідно до статті 265 КЗпП України за порушення  встановлених строків виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, більш як за один місяць, виплата їх не в повному обсязі передбачена відповідальність – у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, а саме підприємству доведеться сплатити штраф у розмірі 9 тис. 600 грн.

Інформаційно:

Штраф на підприємство накладено в рамках співпраці Державної служби України з питань праці з органами ДФС України та органами ПФУ.

Нагадаємо, що в середині липня 2017 року на підставі матеріалів документальної позапланової виїзної перевірки ГУ ДФС у Хмельницькій області керівництвом Управління Держпраці у Хмельницькій області винесено постанову про накладення майже 300 тисяч штрафу на фізичну особу − підприємця за порушення вимог щодо оформлення трудових відносин з працівниками та своєчасності виплати заробітної плати.