04.09.2017 — 15:33

Орієнтація безробітних на започаткування власної справи – один із пріоритетів Хмельницької обласної служби зайнятості

Розвитку підприємницьких ініціатив серед населення держава прикладає чимало зусиль, про що свідчить той факт, що підтримка малого і середнього бізнесу є визначальним пріоритетом в стратегії державного розвитку.

Зважаючи на дисбаланс між попитом та пропозицією робочої  на ринку праці  Хмельницька обласна служба зайнятості, також, приділяє значну увагу мотивації  пошукачів роботи  до зайняття власною справою. Зокрема,   фахівцями базових центрів зайнятості спільно із соціальними партнерами проводяться інформаційно-роз’яснювальні, консультаційні та профорієнтаційні заходи, здійснюється професійне навчання, проводяться тренінги.

Підтримується тісна співпраця з підприємцями, які в минулі роки за сприяння служби зайнятості започаткували власну справу та, сьогодні успішно втілюють в життя свої задуми вже як роботодавці. Здійснюється індивідуальний супровід осіб, які за її сприяння щойно започаткували власну справу. Вони залучаються до участі в проведенні тематичних семінарів, спрямованих на організацію підприємницької діяльності, ярмарок вакансій, «круглих столів», консультацій за участю інших державних структур.

Лише за останні три роки та січень-липень 2017 року обласною службою зайнятості проведено понад 2,5 тис. профорієнтаційних заходів з орієнтації на підприємництво, надано понад 3,6 тис. консультацій з питань організації та провадження підприємницької діяльності. Як результат, до когорти підприємців влилися понад 1,3 тис. осіб, які започаткували власну справу та працюють на розвиток економіки краю. Значна частина із них має найману робочу силу.

Серед пріоритетів роботи Хмельницької обласної служби зайнятості – подальше зміцнення зв’язків з підприємцями та надавання їм повного спектру послуг. Зокрема,  професійне навчання потенційних працівників, укомплектування вільних робочих місць, компенсація витрат на єдиний соціальний внесок за працевлаштованих безробітних.  Адже, сьогодні стало  цілком очевидно, що успіх ринкових перетворень значною мірою визначатиметься тим, як вдасться реалізувати потенціал малого підприємництва, самого   динамічного і мобільного сектору економіки. А економічне зростання країни – це робочі місця, гідна заробітна плата, добробут людей.

Інформацію підготував відділ сприяння працевлаштуванню Хмельницького  ОЦЗ