13.09.2017 — 11:40

Інформація щодо Програми заходів з перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва у Хмельницькій області

20 липня 2017 року підписано Спільну заяву про подальше співробітництво щодо підвищення кваліфікації управлінських кадрів для сфері підприємництва України між Урядом України та Урядом Федеративної Республіка Німеччина.

В рамках двостороннього співробітництва Міністерство економічного розвитку і торгівлі України та німецьке Товариство з міжнародного співробітництва (GIZ) реалізують Програму з перепідготовки управлінських кадрів Німеччина-Україна: Fit for Partnership with Germany – Готуємося до партнерства з Німеччиною.

Програма є елементом зовнішньоекономічної політики Німеччини і шляхом стажувань в Німеччині сприяє виходу українських підприємств на міжнародні ринки, підвищенню конкурентоспроможності українських підприємств та кваліфікації українських менеджерів.

У 2018 році українським менеджерам/підприємцям і підприємствам пропонуються стажування за наступними напрямками:

  1. Економічна кооперація без галузевої специфіки, за загальними напрямками (виробництво, надання послуг, торгівля тощо).
  2. Економічна кооперація з галузевою специфікою за напрямками:

2.1 Економічна кооперація у сфері енергоефективності в промисловості.

2.2. Економічна кооперація у секторі екологічної утилізації відходів.

2.3. Економічна кооперація у секторі охорони здоров’я.

2.4. Економічна кооперація в аграрному секторі.

Учасниками Програми можуть стати керівники середньої і вищої ланки та менеджери зі складу кадрового резерву бізнес-структур, що планують або здійснюють зовнішньоекономічну діяльність, та відповідають наступним вимогам:

вік від 25 до 45 років;

– вища освіта;

– посада – керівники середньої і вищої ланки та менеджери підприємств, що мають повноваження вести переговори і приймати рішення;

– володіння іноземною мовою (англійська, російська – для керівників сільськогосподарських підприємств та топ-менеджерів);

 – підприємство зацікавлено у встановленні ділових зв’язків з підприємствами Німеччини.

Тривалість стажування – один місяць за рахунок Уряду Федеративної Республіки Німеччина.

 Учасники Програми отримують у Німеччині можливість:

налагодити особисті контакти з компаніями у Німеччині, знайти надійних партнерів;

безпосередньо ознайомитись з обладнанням, матеріалами та технологіями німецьких компаній і закупити їх;

вивчити потенціал збуту власної продукції у Німеччині;

набути глибоких знань, навичок та компетенцій, необхідних для підвищення конкурентоздатності власного підприємства та сталого співробітництва з німецькими компаніями.

З питань участі в інформаційно-консультаційному семінарі та конкурсному відборі  за участю експертів проекту GIZ (жовтень 2017 року)  звертатися за адресою: м. Хмельницький, майдан Незалежності, Будинок рад, Департамент економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації, кабінет 135-136.

Контактна особа – Сліпко Олена Петрівна, тел. (0382) 76-59-89, 65-41-86, (097) 673-17-37.

Більш детально з умовами участі у Програмі та вимогами до претендентів на стажування можна ознайомитись за посиланням: https://ukraine.managerprogramm.de