05.09.2017 — 14:08

Управління Держпраці: власнику бару доведеться сплатити 96 тис. грн. штрафних санкцій за використання нелегальної праці

Сьогодні, керівництвом Управління Держпраці у Хмельницькій області, на підставі матеріалів документальної позапланової виїзної перевірки ГУ ДФС у Хмельницькій області, винесено постанову про накладення штрафу у розмірі 96 тис. грн. на фізичну особу-підприємця за допуск до роботи працівника без оформлення трудового договору.

Перевіркою встановлено, що з 01.07.2017 року по 31.07.2017 року ФОП в порушення ч. 3 ст. 24 Кодексу законів про працю України використовував працю працівника (продавця алкогольних напоїв, тютюнових виробів та продуктів харчування) без оформлення трудового договору, що підтверджується актом перевірки та поясненням працівника.

Відповідно до статті 265 КЗпП України за кожного неоформленого працівника передбачений штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати. Так, ФОПу доведеться сплатити штраф на загальну суму 96 тис. грн.

Нагадаємо, що у серпні цього року на підставі матеріалів документальної позапланової виїзної перевірки ГУ ДФС у Хмельницькій області керівництвом Управління Держпраці у Хмельницькій області винесено постанову про накладення майже 300 тисяч штрафу на фізичну особу − підприємця за порушення вимог щодо оформлення трудових відносин з трьома працівниками та своєчасності виплати заробітної плати.