06.09.2017 — 17:00

Учні Ізяславської ЗОШ І-ІІІ ст.  № 1 здійснила забіг вулицями міста

Уже традиційно орган учнівського самоврядування Ізяславської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 спільно із вчителями фізичного виховання закладу  напередодні Дня фізичної культури та спорту  проводить День здоров’я.

Його мета – допомогти учням зрозуміти цінність свого здоров’я та необхідність його збереження. «Здоров’я – це ще не все, але все інше без нього – ніщо», — так говорить народна мудрість. Проблема збереження здоров’я належить до тих глобальних проблем, вирішення яких зумовлює подальший розвиток суспільства.

Цього року День здоров’я проведено 6 вересня. Навчання у школі розпочалось із загальношкільної ранкової зарядки. Далі, протягом дня, було проведено ряд тематичних інформаційних та спортивних заходів.

Кульмінацією цьогорічного Дня здоров’я став масовий забіг учнів 5-11 класів. Чому саме біг обрали організатори?  Біг не просто засіб оздоровлення, а фізична і психічна потреба, яка знаходить обгрунтування в недавніх відкриттях англійця М. Каразерса. Він виявив, що у людей, що займаються  бігом в оптимальному для себе режимі, кількість гормону норепінефрину вдвічі перевищує вміст його в організмі людей, що ведуть малорухливий спосіб життя. Зазначений гормон усуває депресивний стан людини, породжує стан душевного комфорту і оптимізм. Біг в оптимальному режимі дозволяє випробувати стан радості, навіть на  великих дистанціях.

Одже, декілька сотень учнів 5-11 класів, у супроводі автомобіля працівників Ізяславського відділу Славутського відділення ГУ НП в Хмельницькій області, пробігли від свого начального закладу вулицями Незалежності, Грушевського, Шевченка до «Співочого поля». Кожен долав дистанцію як міг: хто в лідерах, хто з групою товаришів, хто частину дистанції долав підтюпцем, але всі із посмішками та гарним настроєм.   У кінцевій точці забігу вчитель фізкультури Лариса Калашник та міністр спорту школи Вікторія Кучерук провели веселу руханку, яка завершилася скандуванням заклику «Ми – за здоровий спосіб життя!».

За матеріалами відділу освіти, молоді та спорту Ізяславської райдержадміністрації