08.09.2017 — 16:49

В облдержадміністрації відбулася презентація проектів автоматизації та диспетчеризації технологічних процесів

8 вересня під керівництвом т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Олега Гуменного та за участю директора Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації Юрія Гриневича відбулася презентація проектів автоматизації та диспетчеризації технологічних процесів, підготовлена представниками ТОВ «НВП Новус Кібернетік» та Асоціації з енергоефективності та енергозбереження.

Комерційний директор ТОВ «НВП Новус Кібернетік» презентував універсальний програмний продукт «E-Monitor» та визначив основні сфери застосування такої системи. Серед основних – автоматизація та диспетчеризація процесів постачання води, тепло- та електропостачання постачання, вимірів рівня атмосферного забруднення тощо. Впровадження даного програмного продукту дозволяє не тільки організувати сучасну систему моніторингу та управління технологічними процесами, а й призводить до суттєвої економії ресурсів та покращує енергоефективність. Останнє було доведено на прикладі реалізованих проектів. Наприклад, впровадження системи автоматизації та диспетчеризації на КП «Дніпроводоканал» призвело до суттєвої економії водних ресурсів, електроенергії та значно підвищило швидкість реагування на аварійні ситуації завдяки передбаченій можливості віддаленого доступу та управління насосними станціями. Під час презентації була продемонстрована робота ПЗ «E-Monitor» в режимі реального часу.

Віце-президент Асоціації з енергоефективності та енергозбереження Постоленко Віталій Володимирович виступив з презентацією «Впровадження автоматизованої системи моніторингу забруднення повітря». Ключовими тезами доповіді були: необхідність розробки та реалізації подібних проектів в Україні, як передумова покращення екологічної ситуації, а також практичні аспекти інтеграції програмного модулю «E-Monitor ECO» з урахуванням існуючої екологічної ситуації в країні. На базі «E-Monitor ECO» розроблені готові рішення з використанням обладнання українського виробництва для промислових об’єктів та житлових зон. Наразі триває пілотний проект із встановлення стаціонарних постів екологічного моніторингу.