07.09.2017 — 11:20

Відбулася нарада з питань підсумків роботи АПК області за вісім місяців 2017 року

6 вересня 2017 року в Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації відбулася нарада з начальниками управлінь (відділами) агропромислового розвитку райдержадміністрацій по підсумках роботи агропромислового комплексу області за вісім місяців 2017 року та організації і проведення 16 вересня 2017 року 30-ї обласної сільськогосподарської виставки «Агро-Поділля 2017».

Розпочав нараду директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Омелянюк, який зазначив, що область знаходиться в п’ятірці кращих в державі по збиранню ранніх зернових та зернобобових культур, урожайність по області 56,6 ц/га.

Про стан оплати праці в аграрному секторі економіки Хмельницької області за 8 місяців 2017 року, аналіз темпу росту валової продукції розповіла начальник відділу економічного аналізу, прогнозування, розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Галина Стаднійчук. Так, за липень поточного року середня заробітна плата одного штатного працівника сільського господарства (основного кола звітності) становила 5851 грн., що на 34% перевищує аналогічний показник минулого року. У 5 районах області, а саме: у Деражнянському, Новоушицькому, Летичівському, Старокостянтинівському та Хмельницькому середня заробітна плата становить більше 8000 грн., (що на третину більше середньо обласного показника). 43 сільгосппідприємств області, основного кола звітності забезпечили у липні поточного року виплату заробітної плати у розмірі більше 6000 гривень.

Про хід збиральних робіт у 2017 році та стан справ в галузі тваринництва за 8 місяців 2017 року розповів заступник директора Департаменту Вадим Конончук та заступник начальника відділу організації виробництва продукції тваринництва, переробної та харчової промисловості Іван Одземок.

Також під час наради було обговорено питання організації та проведення 30-ї ювілейної обласної сільськогосподарської виставки «Агро-Поділля 2017». Кожний район області приймає активну участь в проведенні даного заходу. На виставці буде представлена сучасна вітчизняна та зарубіжна техніка, продукція харчової та переробної промисловості, громадського харчування, продовольча та промислова група товарів, дрібне тваринництво, народні промисли, посадковий матеріал, експозиції Департаменту освіти та управління лісового і мисливського господарства, зелений туризм, тощо.

За матеріалами Департаменту АПР