12.09.2017 — 17:24

Хмельницьке музичне училище ім.В.Заремби розпочало навчальний рік у новому приміщенні

Управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації інформує про завершення  І черги будівництва нового приміщення музичного училища в комплексі з музичною школою по вул. Прибузькій, 8, що  в м.Хмельницькому.

Хмельницьке музичне училищем ім. В.Заремби – це єдиний в області мистецький навчальний заклад, який готує фахівців для музичних шкіл, творчих колективів, оркестрів, хорів, ансамблів. Училище було створено 21 січня 1959 року Постановою Кабінету Міністрів України.

Більш, ніж півстоліття, навчальний заклад був розташований у двоповерховій будівлі обласного центру колишнього готелю забудови 1936 року. За роки свого існування училище випустило понад 5 тисяч фахівців. Серед них – Народні артисти України, Заслужені артисти України, Заслужені діячі мистецтв, Лауреати Державної премії ім. Т.Г.Шевченка, лауреати Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів та фестивалів. Училище не мало концертного та спортивного залів, їдальні та гуртожитку, не мало класів для індивідуальних та гурткових занять.

Будівництво розпочато в 1991 році, тобто тривало фактично 25 років. Лише цьогоріч, завдяки тому, що об’єкт було включено до переліку таких, що фінансуватимуться за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, колектив та студенти цього навчального закладу отримали змогу розпочати навчальний рік у новому приміщенні.

На даний час завершено та прийнято в експлуатацію I чергу  будівництва. Роботи проводились за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку та з місцевого бюджету.

Станом на 28.08.2017 р. за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку профінансовано 7427,25 тис. грн. (передбачено 8467,250 тис. грн.) з них освоєно 993,169 тис. грн., з коштів місцевого бюджету профінансовано в повному обсязі 2235,00 тис. грн., з них освоєно 872,897 тис. грн.

За інформацією управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації