12.09.2017 — 14:17

Олександр Корнійчук провів зустріч з представником Sumitomo electric

Сьогодні в облдержадміністрації відбулася зустріч керівництва облдержадміністрації з  Лучіаном Ангелеску, представником машинобудівної компанії Sumitomo electric. Участь в ній взяли голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук, заступники голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко та Олег Гуменний, представники окремих структурних підрозділів.

Під час зустрічі обговорено перспективи реалізації проекту зі створення заводу з виробництва автомобільної електропроводки.

Вітаючи іноземного гостя, Олександр Корнійчук зазначив, що Хмельниччина володіє значним економічним та людським потенціалом, має потужне підприємницьке середовище та всі умови для залучення інвестицій. На даний час в регіоні вже працює 220 підприємств з іноземним капіталом, а за минулий рік  в економіку області було залучено більше 160 млн. доларів.

“Влада області докладає усіх зусиль, щоб кожен інвестор в області відчув підтримку і впевненість у розвитку своєї справи, і наша найголовніша мета – як всебічне сприяння виходу  місцевих виробників на зовнішні ринки, так і залучення інвестицій та створення на території області потужних підприємств і нових робочих місць,” – наголосив очільник області.

Лучіан Ангелеску, в свою чергу, зазначив, що компанія Sumitomo electric ретельно проаналізувала умови для розвитку свого бізнесу в різних регіонах та визначила саме Хмельниччину, як найбільш перспективну.

“Головна причина, чому ми зараз у Хмельницькому – бо  хочемо побудувати довготривалий бізнес. Інфраструктура для бізнесу та наявність людей із відповідною освітою ставить вашу область у топ нашого списку,” – сказав пан Ангелеску.

Далі у ході зустрічі сторони обговорили окремі деталі щодо площ для можливого розміщення майбутніх підприємств,  умов їх придбання та оренди, відповідності запропонованих варіантів потребам виробництва тощо.

Компанія розглядає пропозиції по оренді готових до виробництва  площ від 10 тис.м2. На даний час представниками компанії вже оглянуто виробничі приміщення у Шепетівці та Старокостянтинові, а також кілька приміщень у Хмельницькому. Надалі планується відвідати виробничі приміщення у Хмельницькому на заводах “Новатор” та “Адвіс”, та у м.Волочиську.

 Довідково

Головний офіс компанії знаходиться у Великобританії, в Нью-Каслі. Вона є частиною Sumitomo Group. В компанії працюють більше 25 тис. людей, а підприємства розміщуються в Марокко, Румунії та Словаччині.

До групи входять близько 330 дочірніх компаній та філій у більш ніж 33 країнах світу, переважно в Азії, Північній Америці та Європі. Загальна кількість працівників всієї групи перевищує 180 000.

Sumitomo Electric Industries була заснована в 1897 році і сьогодні є одним з провіднміжнародних постачальників автомобільної промисловості. Усередині автомобільного домену Sumitomo Electric Industries є 4 провідних компаній: Sumitomo Wiring Systems (SEWS),  AutoNetworks Technologies, Tokkai Rubber Industries та Sumiden Electronics.

У сучасній автомобільній промисловості продукти SEWS встановлюють стандарт передового досвіду, а також забезпечують очікування споживачів щодо якості, доставки та вартості.

В Україні працює сестринська компанія,  Sumitomo Electric Bordnetze (SEBN), яка була заснована в 1986 році як спільне підприємство між Volkswagen AG та Siemens AG, і отримала назву Volkswagen Bordnetze GmbH. З 2006 року ввійшла до концерну Sumitomo Electric Industries.

У 2006 році SEBN відкрито завод в с.Байківці Тернопільської області (розмір внеску до статутного фонду 22,3 млн. грн., кількість працівників – 4400).  За невеликий час підприємству вдалося вирости з пілотного виробництва невеликих модулів до заводу-виробника суцільних кабельних мереж до автомобілів Фольксваген Гольф А6.

Відкрито також філію ТОВ “СЕ Борднетце-Україна” у  Чернівцях та філію ТОВ “СЕ Борднетце-Україна” у Чорткові.