14.09.2017 — 09:00

Відбувся круглий стіл з представниками громадських організацій етнічно-національних культурних товариств області

13 вересня в Хмельницькій обласній бібліотеці для юнацтва відбувся круглий стіл з представниками громадських організацій етнічно-національних культурних товариств області. Також участь в заході взяли заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Юрій Бирка, начальник управління культури, національностей, релігій та туризму Ірина Трунова, начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Інна Михайлова, директори закладів культури та мистецтва області, працівники сектору національностей та релігій.

В нашій області активно працюють всі національно-культурні товариства, їх робота включає в себе культурологічні, краєзнавчі, просвітницькі програми та різноманітні проекти для людей різних вікових груп.

Юрій Бирка зазначив, що Хмельниччина здавна була поліконфесійним і поліетнічним краєм, адже сьогодні у регіоні проживають представники понад 90 національностей. Посадовець подякував усім, хто відгукнувся і взяв участь у сьогоднішньому зібранні, та запевнив, що обласна державна адміністрація відкрита до діалогу і готова до співпраці та вирішення проблем національних меншин в межах компетенції.

Основною метою заходу було налагодження подальшої співпраці органів влади та національних громад області, координація планів щодо проведення у 2018 році спільних заходів. Учасники зустрічі обговорили перспективні проекти, окреслили проблемні питання етнічних спільнот в області, які потребують вирішення або сприяння в їх розв’язанні з боку облдержадміністрації. Серед інших обговорено також питання розробки та прийняття на рівні області програми розвитку національних меншин.

Підсумовуючи обговорення, Юрій Ігорович наголосив, що нині для України надзвичайно важливо зберегти національну єдність, міжнаціональний мир і злагоду, адже саме вони виступають одними з найважливіших чинників  успішного розвитку держави. Він також висловив надію, що такі зустрічі представників влади та представників етнічних громад області стануть традиційними та допоможуть налагодити більш ефективну співпрацю.