14.09.2017 — 13:07

Сім медалей з Тернополя

У “файному місті” Тернопіль минулими вихідними пройшов чемпіонат України та всеукраїнські змагання з велосипедного спорту на шосе серед молодших вікових груп. 163 учасника з 27-и команд поборолися за нагороди. Хмельницьку область представили 26 спортсменів.

У п’ятницю, на Чернівецькому шосе відбулись групові гонки. Перші медалі вдалося завоювати молодшим дівчатам. Срібло у Дарини Нагуляк, бронза у Наталії Свистунової. Кращою за наших дівчат виявилась лише Діана Малінова з Маріуполя. Серед хлопців у обох вікових групах найвище місце – дев’яте, у Вадима Стецюка та Давида Звірановського. Проте, молодшим юнакам вдалося посіли третє командне місце. У дівчат найкраще проїхала гонку Юлія Калинюк – восьме місце. Разом з трьома колегами вона стала четвертими у командному заліку.

Наступного дня змагалися у індивідуальній гонці на час. Стецюк Вадим знову дев’ятий. Всі інші хлопці цієї категорії та молодші – не вище 17-го місця. У дівчат трохи кращий результат – Вікторія Пархомюк посіла сьоме місце, решта – 13-е,15-е, 19-е місця. Медалі у цьому виді змагань вдалося завоювати лише дівчатам 2003-2004 рр.н. Наша Дарина Нагуляк показала найкращий час серед ровесниць, Анастасія Плоцідим – третя. Золото та бронзу здобули  хмельничанки.

Останнім видом була гонка критеріум. Шостим тут став Вадим Стецюк, а разом з Миколою Герасимчуком та Іваном Савчуком хлопці показали третій командний результат серед юнаків 2001-2002 рр.н. У молодших лише Давид Звірановський був 19-м. Серед дівчат двом вдалося закінчити гонку з очками: Юлія Калинюк – п’ята, Ірина Лазурко – восьма. Наші спортсменки 2003-2004 рр.н. відмінно виступили у цій дисципліні. Діану Малінову, яка в попередні дні складала їм конкуренцію в боротьбі за місце на п’єдесталі, вдалося відтіснити на п’яте місце. Отож, Дарина Нагуляк – золото, Наталія Свистунова – срібло, Анастасія Плоцідим – бронза, Христина Ганжук – четверте місце.

Вітаємо дівчат! Троє юних спортсменок здобули сім медалей чемпіонату України.