14.09.2017 — 18:13

У Полонному відбулася робоча нарада щодо будівництва водопровідних мереж

13 вересня у  м.Полонному відбулася робоча нарада щодо питання будівництва водопровідних мереж міста за участю заступника начальника управління-начальника відділу резервного фонду бюджету Департаменту стратегічного розвитку сектору оборони та безпеки Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Івана Шатуна .

Також участь в нараді взяли  начальник управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації Олексій Дьома, начальник управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Євген Данилюк, голова райдержадміністрації Віктор Солодкий, голова міської ради Франц Скримський, директор комунального підприємства „Полонне -Тепловодопостачання” Олександр Тесля.

Мета даної наради – пошук ефективних шляхів вирішення проблеми з будівництвом водопровідних мереж у м.Полонному.

Іван Шатун ознайомив присутніх із основними проблемами, з якими стикається місцева влада в різних регіонах держави, окреслив основні напрямки їх вирішення, джерела фінансування таких заходів, тощо. Посадовець надав детальні роз’яснення щодо можливої процедури вирішення питання реконструкції існуючих водопровідних мереж м.Полонного та будівництва нових, а також зупинився на переліку необхідних для цього документів.

В свою чергу, Олексій Дьома повідомив, що для будівництва нового водопроводу потрібно 43 млн. грн.. Він зазначив, що район отримує фінансування з державного фонду регіонального розвитку,  в тому числі і на відновлення водопровідних мереж, які на даний час зносились на 70% та створюють великий дискомфорт в проживанні для мешканців м. Полонного. Цього року  з ДФРР передбачено виділення 3 млн. грн., станом на 08.09.2017 року з них профінансовано 1400,000 тис. грн., з місцевого бюджету передбачено 335,000 тис. грн..

Продовжуючи нараду, Євген Данилюк зазначив, що першочергово необхідно звернутись в Український науково-дослідний інститут цивільного захисту для проведення відповідної експертизи та надання висновку про підтвердження надзвичайної ситуації. Також посадовець запевнив, що після надання висновку облдержадміністрація надасть місцевій владі допомогу у підготовці всіх необхідних документів.

За інформацією управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації