19.09.2017 — 12:45

У МОЗ провели тренінг для фахівців з регіонів

Від Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації участь брали начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дорослому населенню Аліна Костенко та начальник відділу обліку, економіки та супроводу державних програм ДОЗ Олена Мартинюк.

Спікерами тренінгу були заступники Міністра охорони здоров’я України Роман Ілик та Олександр Лінчевський, радник в.о. Міністра з питань державних закупівель Тетяна Коба, інші посадовці МОЗ, ДП «Державний експертний центр МОЗ України», ДЗ «Центр медичної статистики МОЗ України», представники Експертного комітету з відбору та використання основних лікарських засобів, керівники окремих лікувальних закладів.

Учасникам заходу повідомили про порядок використання уніфікованих клінічних протоколів та стандартних схем лікування для розрахунків потреби в лікарських засобах; ознайомили з організацією роботи Центральної закупівельної агенції;підготовкою та оптимізацією кошторисів для закупівлі лікарських засобів на основі пріоритетних проблем охорони здоров’я. Крім того, у ході тренінгу поінформували про нормативно-правову базу запровадження оновленого Національного переліку основних лікарських засобів та методологію відбору препаратів до нього. Також довели до відома статистичні дані, необхідні для розрахунків потреби в лікарських засобах та джерела їх отримання, визначення обсягів потреби в закупівлі лікарських засобів за методом захворюваності та за методом споживання; поінформували про практику оптимізації бюджету при закупівлі лікарських засобів.

Інна Левінська,

Хмельницький обласний Центр здоров’я.