19.09.2017 — 15:25

У Новій Ушиці відкрили відділення соціально-психологічної реабілітації

Завдяки  співфінансуванню та участі у міжнародному проекті по створенню нових робочих місць, сьогодні у Новоушицькому територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) відбулось відкриття відділення соціально-психологічної реабілітації.

На урочисту подію завітали заступник голови облдержадміністрації Валерій Олійник, директор департаменту соціального захисту населення Світалана Лукомська, помічник народного депутата України Володимира Мельниченка Сергій Тимчук, голова райдержадміністрації Юрій Танасійчук, селищний голова Олег Московчук, керівники закладів соціальної сфери.

Від імені голови облдержадміністрації Олександра Корнійчука, його заступник Валерій Олійник привітав присутніх із відкриттям відділення. Він зазначив, що відкриття такого закладу – результат впровадження реформи децентралізації, яка успішно діє в нашому районі. Адже фінансування відбулось за рахунок коштів Європейського Союзу та бюджету об’єднаної територіальної громади.

Директор департаменту соціального захисту населення Світалана Лукомська відзначила важливу роль такого проекту у забезпеченні лікування та реабілітації населення. За результативну співпрацю та внесок у впровадження проекту міжнародної допомоги Європейського Союзу в створенні сучасної моделі управління регіональним розвитком ринку праці в Хмельницькій області вона вручила подяку селищному голові Олегу Московчуку.

Директор Новоушицького територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Дмитро Ковбасюк провів для гостей ознайомлювальну екскурсію відділенням.

Відділення буде обслуговувати людей не лише за направленням лікаря, спеціалісти безпосередньо можуть обстежувати і призначати курс лікування та реабілітації самостійно. Вікових обмежень немає, допомога буде надаватись усім, хто цього потребує.

До послуг населення – 12 кабінетів: тренажерний кабінет, у якому, зокрема, можна відновити координацію рухів після інсультів, кабінети фізіотерапії, кабінет лікувальної фізкультури, кабінет ароматерапії та психолога, масажний кабінет, кабінет лікувальної фізкультури, кімната відпочинку. Усі кабінети оснащені новими тренажерами та необхідним обладанням.

Крім того, на території територіального центру є галокомплекс із соляною кімнатою та фітобаром, у якому готують кисневі коктейлі та лікувальні трав’яні чаї.

За інформацією Новоушицької райдержадміністрації