22.09.2017 — 15:27

Юні подоляни знають і люблять свій рідний край

Сучасні діти – особливі, бо зростають вони у динамічному світі, який стрімко змінюється, стираючи кордони між людьми та культурним розмаїттям  країн. Та хіба можна пізнати чуже, не знаючи свого! Читачі, що завітали  до Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г. Шевченка, на день краєзнавця “Хмельниччина моя: прадавня і сучасна”, мандрували рідним Поділлям, відкриваючи його для себе знову і знову.

Активні та допитливі учасники веб-квесту “У стилі етно” пройшлися маршрутами, відповідаючи на питання та розшукуючи ключі. Секрети подільської вишивки і гончарства допомогли їм переконатися в унікальності  мистецтва рідного краю. У веб-вікторині “Архітектура, пам’ятники, скульптура міста Хмельницького” перемогли  найуважніші діти, які люблять своє місто та цікавляться його історією. Молодші читачі теж переконали усіх, що багато знають про свою маленьку батьківщину. У вікторині та віртуальній мандрівці “Юним хмельничанам про Хмельницький” вони завзято боролися за перемогу  та раділи, що саме вони отримали постери  “Наш клас ♥ Хмельницький”.

Святкування 80-річчя області та Дня міста було веселим і пізнавальним. А матеріали виставки та інтерактивного ресурсу на сайті бібліотеки  “Сторінка юного краєзнавця” допоможуть читачам більше пізнати рідний край.