27.09.2017 — 14:35

На Хмельниччині відбувся Чемпіонат України зі спортивного туризму

З 21 по 25 вересня поблизу села Черче, що на Чемеровеччині, відбувся Чемпіонат України зі спортивного туризму – пішохідний туризм (командний). Чемпіонат проводився Міністерством молоді та спорту України спільно з Федерацією спортивного туризму України. Відповідальність за підготовку і безпосереднє проведення Чемпіонату покладалося на управління молоді та спорту Хмельницької облдержадміністрації.

Суттєву допомогу в проведенні заходу надали Хмельницька обласна федерація спортивного туризму (президент Ващук Д.П.) та Хмельницький обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді (т.в.о. Шкварелюк М.С.).

У Чемпіонаті взяли участь 14 команд з 9 регіонів України, зокрема з м.Києва, Тернопільської, Хмельницької, Миколаївської, Херсонської, Вінницької, Житомирської, Чернігівської та Київської областей.

Змагання проводились на технічно-складних дистанціях найвищого класу з видів “Рятувальні роботи”, “Смуга перешкод”, “Крос-похід”.

Від Хмельниччини у Чемпіонаті взяли участь три команди: Хмельницької ОФСТ, Хмельницького ХОЦТКУМ-ХОФСТ та туристсько-спортивного клубу (ТСК) “Всюди буду”. Перша команда нашої області (команда Хмельницької ОФСТ) два дні поспіль перебувала у лідерах. На дистанції “Рятувальні роботи” вона була першою, у другий день змагань – на дистанції “Крос-похід” – другою. Проте, на “Смузі перешкод” показала тільки 7-ий результат, і у підсумку стала бронзовим призером Чемпіонату.

 

Чемпіонами України з пішохідного туризму стали туристи-спортсмени з команди “Пік Анаконди”, які представляли Київську міську Федерацію спортивного туризму, друге місце посіла команда “Легіон” з Тернопільщини.

18 туристів-спортсменів виконали норматив “Майстер спорту України зі спортивного туризму”, з них шестеро хмельниччан – Михайло Вараниця, Андрій Дідур, Сергій Єленок, Ольга Лемещук, Сергій Кушнір та Юрій Ерзак.

Команди-учасниці з різних областей України, випробувавши свою майстерність на складних дистанціях, були задоволені високим рівнем організації змагань та їх суддівства, а також вражені красою і унікальністю подільської природи.

У звіті судді-інспектора Чемпіонату – спортивного судді національної категорії Гатича І.Д. – відмічено, що змагання були проведені на високому організаційному рівні, незважаючи на несприятливі погодні умови. “Питання розміщення учасників команд вирішені на належному рівні. Інформація до учасників доводилась своєчасно, всі старти відбувались згідно розкладу”? – зазначив суддя-інспектор.

 

І. Кіретова, секретар Чемпіонату