29.09.2017 — 09:53

В облдержадміністрації обговорили напрямки співпраці з канадськими інвесторами

28 вересня в облдержадміністрації відбулася зустріч з представниками канадської компанії Eastern Starr Biotech, Inc. Метою зустрічі було обговорення можливостей створення за участю цієї компанії на території області декількох підприємств, зокрема, з переробки технічної коноплі, переробки побутового сміття, виробництва LED-ламп.

Участь в зустрічі взяли  голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук, перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко,  т.в.о. заступника голови облдержадміністрації  Олег Гуменний, перший заступник голови обласної ради Неоніла Андрійчук, представники структурних підрозділів облдержадміністрації та обласної ради, президент Хмельницької торгово-промислової палати Наталія Бєлякова.

Компанію Eastern Starr Biotech  представляли президент компанії Білл Чаабан, віце-президент компанії Усама Саада, віце-президент по виробництву та управлінських проектів Брайан Пейн – фінансовий директор компанії Гарольд де Лавеню та директор компанії в Україні Кассем Мухамед.

Олександр Корнійчук, вітаючи іноземних гостей, зазначив, що Хмельниччина стоїть на шляху нових можливостей і розвитку, тому вона відкрита як для українських, так і іноземних інвесторів. Також він наголосив, що створення сприятливих умов для інвестицій є ключовим завданням влади.

“У серпні 2017 року набрала чинності угода про зону вільної торгівлі між нашими країнами. Це дозволить розширювати партнерські стосунки, а також буде додатковим стимулом для взаємовигідного залучення інвестицій. Сподіваємося, що й надалі наш край розвиватиме співпрацю з Канадою як в економічному, так і соціальному напрямах,” – наголосив Олександр Олександрович.  Члени іноземної делегації розповіли, що компанія займається досить широким спектром бізнес-можливостей у всьому світі. Основними напрямками діяльності компанії  є фармацевтична галузь та технологічна галузь, сільське господарство, переробка відходів, тощо.

Як зазначили представники компанії, першочергово розглядаються перспективи вирощування та переробки технічної коноплі. Другий можливий проект – будівництво заводу з виробництва  LED-освітлення. Ще один бізнес-проект, який може бути втілений на теренах області – завод з переробки сміття. Також у майбутніх планах – відкриття в області представництва компанії в Україні, налагодження співробітництва між представниками влади провінції Онтаріо та Хмельниччини. Окрім того, канадські бізнесмени зацікавлені в постачанні новітнього медичного обладнання та товарів медичного призначення.

Олександр Корнійчук запевнив, що обласна влада зацікавлена в усіх напрямках можливої співпраці і буде надавати сприяння та допомогу у втіленні планів компанії, адже це в перспективі дозволить залучити додаткові кошти до бюджету області, створити нові робочі місця, підвищити добробут подолян.