02.10.2017 — 09:37

У Хмельницькому відбулося нагородження переможців обласної премії ім.М.Дарманського

29 вересня в Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії відбулися Дванадцяті педагогічні читання пам’яті Миколи Миколайовича Дарманського на тему “Актуальні проблеми професійного розвитку майбутніх педагогів у системі неперевної освіти”, в рамках якої було нагороджено переможців Хмельницької обласної премії імені Миколи Дарманського в галузі освіти та науки.

Микола Дарманський – видатний педагог, науковець та управлінець в сфері освіти Поділля, перший ректор Хмельницького гуманітарно-педагогічного інституту. Хмельницька обласна премія імені М.Дарманського  в галузі освіти та науки присуджується за вагомий внесок у розвиток освіти та науки як на Хмельниччині, так і в усьому освітньому та науковому просторі України.  Основна мета її – сприяти науковому та професійному росту освітян і науковців, що є важливим чинником розвитку освіти та науки в сучасному полікультурному просторі області.

Розпочалось урочисте засідання з промови ректора Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії Інни Шоробури, яка привітала усіх присутніх з професійним святом – Днем працівника освіти.
Привітали присутніх у залі і представники обласної влади: заступник голови облдержадміністрації Валерій Олійник, заступник керівника виконавчого апарату обласної ради Тетяна Зеленко, директор Департаменту освіти і науки облдержаміністрації Олег Фасоля.

У продовження заходу Валерій Олійник вручив дипломи переможцям Хмельницької обласної премії імені Миколи Дарманського в галузі освіти та науки.

В свою чергу Тетяна Зеленко вручила кращим студентам та слухачам магістратури Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, які отримують іменну стипендію ім. М.М. Дарманського, грамоти “За відмінне навчання, активну наукову роботу та громадську діяльність”.