04.10.2017 — 11:14

Подільські лікарі взяли участь у семінарі з неврології

3 жовтня відбувся науково-практичний семінар «Мульдисциплінарний підхід до лікування пацієнтів з цереброваскулярною патологією та менеджмент болю». У форматі телемосту неврологи та сімейні лікарі Хмельниччини мали змогу перейняти досвід у фахівців з Києва, Вінниці, Житомира та Черкас. Захід пройшов за сприяння Міністерства охорони здоров’я, Національної академії післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика та Асоціації психіатрів України.

Від Департаменту охорони здоров’я учасників конференції привітала головний спеціаліст Ольга Трач. Вона побажала плідної роботи і набуття нових знань з неврології.

У ході лекцій присутні заслухали інформацію про сучасні підходи до діагностики та лікування когнітивних порушень; шляхи корекції м`язово-тонічного синдрому при вертеброгенних захворюваннях та постінсультній спастичності; аспекти комплексної терапії при хронічній ішемії головного мозку. Також фахівці консультували колег як лікувати біль у нижній частині спини та нові підходи до розв’язання цієї проблеми; шляхи вирішення запаморочення; диференційне лікування когнітивних порушень; нові шляхи лікування інших неврологічних захворювань.

Лекції читали професори ДУ «Інститут неврології, психіатрії та наркології НАМН України», Харківського національного медичного університету, Харківської медичної академії післядипломної освіти, Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика, Української військово-медичної академії.

Хмельницький обласний Центр здоров’я.