06.10.2017 — 11:40

Сучасна екологічна освіта в інтересах сталого розвитку

5 жовтня 2017 р. у Хмельницькому ОІППО відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасна екологічна освіта в інтересах сталого розвитку».

Співорганізаторами заходу були Міністерство освіти і науки України Інститут педагогіки НАПН України, Департамент освіти і науки Хмельницької ОДА, Хмельницький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти (зокрема кафедра теорії і методик природничо-математичних дисциплін і технологій), Хмельницький національний університет, Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія, Кам’янець-Подільський національний університет ім.Івана Огієнка, Хмельницький обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді.

 

З вітальними словами перед учасниками конференції виступили заступник начальника відділу змісту освіти, мовної політики та освіти національних меншин МОН України Світлана Фіцайло, завідувач кафедри екології Хмельницького національного університету, доктор сільськогосподарських наук, доцент Наталія Міронова, проректор Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, доктор педагогічних наук, професор Олександр Галус.

 

Означена проблематика була ґрунтовно висвітлена у доповідях науковців столичних, хмельницьких і кам’янець-подільських вишів, викладачів і методистів ХОІППО, музейних працівників, громадських активістів.

На секційних засіданнях розглянуто питання «Освіта для сталого розвитку», «Сучасні екологічні проблеми: особливості і шляхи вирішення», «Екологія і здоров’я».

Жвава розмова з актуальних проблем сучасної екологічної освіти точилася на дискусійному майданчику та під час круглого столу.

За підсумками конференції видано збірник наукових та науково-методичних праць «Сучасна екологічна освіта в інтересах сталого розвитку». Він прислужиться дослідникам проблем екологічної освіти, викладачам вишів, аспірантам, студентам, учителям шкіл, працівникам позашкільних навчальних закладів, які організовують екологічні табори, експедиції з дітьми, а також методистам, що займаються питаннями екологічної освіти.

 

Більше фото за посиланням – https://photos.app.goo.gl/fxwPjFWkr7zjkrO32

За інформацією Хмельницького ОІППО