06.10.2017 — 18:30

Всі ОТГ Хмельниччини подали переліки проектів, які можуть реалізуватися коштом держбюджету

6 жовтня відбулась відеонарада з актуальних питань регіонального розвитку та розвитку інфраструктури об’єднаних територіальних громад. Провів нараду заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Участь у нараді від Хмельницької області взяли заступник голови адміністрації Валерій Олійник, начальник управління регіонального розвитку та будівництва адміністрації Олексій Дьома та працівники управління.

Під час селектору обговорили питання реалізації та погодження переліків проектів, які можуть реалізуватися коштом держбюджету, зокрема, субвенції на формування інфраструктури ОТГ та коштом ДФРР. Особливо наголошувалось на тому, що необхідно максимально прискорити направлення до Мінергіону переліків інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР у 2017, 2018 роках.

Також окремо обговорили питання щодо стану реалізації в регіонах проектів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України.

Крім того, в ході селектору акцентували увагу на важливості своєчасного формування переліку проектів, що фінансуватимуться коштом бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України».

Аналізуючи  стан реалізації та погодження переліків проектів, які можуть реалізуватись за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ, Валерій Олійник зазначив, що станом на 05.10.2017 року до облдержадміністрації надійшли звернення від усіх 26 об’єднаних територіальних громад щодо надання висновку на переліки зі 164 проектів, на суму 161806,7 тис. грн., нерозподілений залишок складає 5224,5 тис. грн.

Комісією при Мінрегіоні України погоджено 162 проекти на суму 157804,4 тис. грн. від усіх 26 громад.

У 2017 році всього передбачено для області – 139 000,8 тис.грн. на 54 проекти, профінансовано – 80372,2 тис.грн.

На даний час сформовано перелік перехідних проектів на 2018 рік до якого увійшло 20 проектів на суму біля 200,0 млн. гривень.

За інформацією управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації