10.10.2017 — 12:59

Вихованці хмельницької спортивної підготовчо-поліцейської школи “Самсон-Право” повернулися з перемогою

9 жовтня на базі Житомирського військового інституту ім. Корольова завершився Всеукраїнський збір-змагання допризивної молоді з військово-прикладного п’ятиборства серед вихованців патріотичних клубів.

Вже понад 15 років Хмельницька спортивна підготовчо-поліцейська школа “Самсон-Право”, тісно співпрацюючи з Всеукраїнським дитячим патріотичним об’єднанням “Майбутнє України”, яке виступає основним організатором даного заходу та має можливість представляти нашу Хмельницьку область на цих змаганнях.

Військово-прикладне п’ятиборство, передбачає як командну боротьбу, так і змагання в особистому заліку з таких дисциплінах як: гімнастичні вправи на перекладині, смуга-перешкод, стрільба з вогнепальної зброї, марш-кидок на 3000м і рукопашний бій. Цього року між собою змагались команди семи областей України.

Найголовніший здобуток цих змагань – це впевнена перемога хмельничан у  дисципліні “РУКОПАШНИЙ БІЙ”, яка все-ж таки є основною в  практиці підготовки самсонівців. У цьому розділі вони стали першими. І тут найвагоміший свій внесок у перемогу команди на татамі зробили Федюнін Денис – 1 місце, Катурга Валерій – 1 місце, Яворський Володимир – 1 місце, Казмірчук Дмитро – 1 місце, Алексійчук Богдан – 2 місце та Гуменюк Максим – 3 місце.

Завдяки непоганим стрілецьким здібностям учасників нашої команди, яким самсонівці також приділяли не аби яку увагу під час підготовки до цих змагань, “Самсон-Право” посіла друге командне місце у розділі “СТРІЛЬБА З ПІСТОЛЕТА”. Тут особливою влучністю виділились Алексійчук Богдан – 2 місце (44 очка) та Люлькун Роман (42 очка), які і здобули відповідне срібло та бронзу в особистому заліку.

Хоча в розділі “Смуга перешкод” наші допризовники посіли лише 5 командне місце, проте друге місце (з 70!) в особистому заліку цієї дисципліни все-ж таки належить нашому хмельничанину Денису Федюніну, який поступився лідеру лише на якихось 2 секунди, здолавши цю дистанцію за 1:00,6 часу.

У розділах “Гімнастика: підтягування+підйом переворотом” та “Біг 3000 м” самсонівці продемонстрували стабільно середній результат, зайнявши четверті місця з невеликим відривом від результату команди, що посіла 3 місце і з достатнім відривом від інших трьох команд, яких залишили позаду.

Вітаємо тренера команди Гаррія Осєдлевича та його вихованців, які цього разу не лише збагатили шкільну скарбничку нагород на 3 командні кубки і 9 особистих медалей, але й примножили славу Хмельниччини, здобувши друге загальнокомандне місце.