11.10.2017 — 15:42

Обговорено проект Плану заходів з реалізації Стратегії Хмельницької області на 2018-2020 роки

Сьогодні за участю першого заступника голови адміністрації Володимира Кальніченка, т.в.о. заступника голови адміністрації Олега Гуменного та першого заступника голови обласної ради Неоніли Андрійчук відбулося підсумкове засідання фокус-груп з розробки проекту Плану заходів з реалізації Стратегії регіонального розвитку Хмельницької області на 2018-2020 роки. Модератором заходу виступив Василь Кашевський – радник з питань планування регіонального розвитку програми U-LEAD з Європою.

Під час заходу членами робочої групи з актуалізації Стратегії регіонального розвитку Хмельницької області на 2011-2020 роки було обговорено та доопрацьовано з урахуванням усіх зауважень проект Плану заходів з її реалізації на 2018-2020 роки.

Як зазначив перший заступник голови адміністрації Володимир Кальніченко: “В сучасному світі кожен регіон має дострокову Стратегію розвитку. І це не просто документ на папері, відповідно до якого розподіляються кошти державного та місцевих бюджетів, а в основі Стратегії має бути системне бачення подальшого розвитку”.

В продовження Володимир Ілліч додав, що стратегічне бачення розвитку регіону не повинно змінюватися із кожними внутрішніми змінами, але враховуючи виклики сьогодення та проведення структурних реформ, необхідно було визначити вектори розвитку на подальші роки. Відтак, на сьогодні у рамках актуалізації Стратегії регіонального розвитку Хмельницької області на 2011-2020 роки розроблено проект Плану заходів з її реалізації на 2018-2020 роки.

На завершення посадовець відмітив, що маючи вже певні здобутки у різних сферах, нам потрібно не лише зберегти їх, а й примножити, забезпечуючи сталий розвиток регіону.

Нагадаємо, що підготовку Плану заходів розпочато у кінці минулого року відповідно до цілей Стратегії та з огляду на існуючі та передбачувані можливості розвитку і виклики. Так, у травні 2017 року проведено круглий стіл на тему: “Актуалізація Стратегії регіонального розвитку Хмельницької області на 2011-2020 роки”. Створені у складі робочої групи фокус-групи забезпечили попередній розгляд поданих проектних пропозицій щодо їх відповідності визначеним стратегічним цілям. Наразі проект Плану заходів доопрацьовано з урахуванням наданих пропозицій і сьогодні обговорено на засідання фокус-груп.

При підготовці Плану реалізації Стратегії робочою групою використано кращий європейський та український досвід, враховувався соціально-економічний стан Хмельницької області на 2017 рік, ідентифіковані критично важливі для перспективного розвитку галузі економіки, перспективні сегменти для місцевого бізнесу, значний туристичний потенціал регіону тощо.

План реалізації розроблений так, щоб забезпечити узгодження із стратегічними цілями Стратегії регіонального розвитку Хмельницької області на 2011-2020 роки, державної Стратегії регіонального розвитку України на період до 2020 року, цілями сталого розвитку та іншими важливими аспектами розвитку.