09.10.2017 — 12:04

Головний архітектор області взяла участь у IV міжнародній науково – практичній конференції, яка проходила у м. Одеса

4-6 жовтня у м. Одеса в Національному університеті «Одеська юридична академія» проводилась IV міжнародна науково – практична конференція  «Геоінформаційні технології у територіальному управлінні та експертних дослідженнях: правові, організаційні, технічні проблеми». Організатори конференції – Одеський науково-дослідний інститут судових експертиз Міністерства юстиції України, ТОВ «Esri Ukraine», ТОВ «ECOMM Co»  та НВП «Високі технології».

Головний архітектор області Ірина Дунаєвська прийняла участь у роботі секції присвяченій містобудівному кадастру, що проходила у форматі тренінгу, за участю представників ДП «ДІПРОМІСТО», ДП «УКРНДПІЦИВІЛЬБУД» та ТОВ «ПРОЕКТГЕНПЛАН», на якій були присутні архітектори з усіх куточків України. В рамках тренінгу відбулося жваве обговорення актуальних проблем створення містобудівного кадастру в Україні. По завершенню учасники отримали сертифікати та «Посібники користувача ArcGIS 10.4 для фахівців у сфері містобудування і просторового розвитку».

На секції заслухали доповіді провідних спеціалістів компаній щодо можливостей сучасних геоінформаційних технологій та їх користувачів у сфері розроблення сучасної містобудівної документації, а також впроваджених систем містобудівного кадастру і формування їх баз даних для забезпечення розв’язання задач управління територією та підготовки пропозицій для прийняття рішень органами управління з відповідних питань.