13.10.2017 — 10:22

Хмельницький національний університет відзначає 55 років із дня заснування

55 річницю з дня засування  відзначає один з провідних вузів Хмельниччини –  Хмельницький національний університет. Із вітаннями на урочистості, присвячені цій даті, завітав  заступник голови обласної державної адміністрації Валерій Олійник.

Хмельницький національний університет – одна із  славних сторінок розвитку Хмельницької області. Його заснування дало значний освітній та культурний потенціал нашому регіону.

За роки свого існування в стінах університету підготовлено майже 65 тисяч фахівців із вищою освітою. Підготовка фахівців здійснюється відповідно до ліцензій за 19 галузями знань, 57 спеціальностями освітнього рівня «бакалавр» і 43 спеціальностями – «магістр».

На сьогодні підготовка фахівців здійснюється на шести факультетах і забезпечується 43 кафедрами, де на постійній основі працює 75 докторів наук, професорів та 449 кандидатів наук, доцентів.

Університет є учасником багатьох міжнародних проектів, активно розвиває міжнародну співпрацю з двом десятками країнами Європи, Америки та Азії.

Вітаючи професорсько-викладацький склад та студентів університету, Валерій Олійник сказав: “Сьогодні українське суспільство реформується, ви не стоїте осторонь. В непростих умовах шукаєте нові шляхи розвитку, відкриваєте нові спеціальності, робите практичні пропозиції суспільству по розвитку, по навчанню. Я вірю, що вистачить сил і потужностей у Хмельницького національного університету вийти на нові наукові вершини, подолати всі виклики сьогодення.”

Посадовець запевнив, що обласна влада завжди підтримувала і буде підтримувати Хмельницький національний університет, і побажав здоров’я, миру, творчого та наукового зростання, гарних успіхів на благо університету, Хмельниччини і всієї України.

Також відповідно до розпорядження голови Хмельницької обласної державної адміністрації Олександра Олександровича Корнійчука, за сумлінну працю, високий професіоналізм, особистий внесок у розвиток освітянської галузі та з нагоди Дня працівника освіти Валерій Цезарович вручив Подяки обласної державної адміністрації  працівникам Хмельницького національного університету:

ДРАПАКУ Георгію Мефодійовичу – професору кафедри машин та апаратів

МАРТИНЮКУ Валерію Володимировичу – завідувачу кафедри телекомунікацій і комп’ютерно-інтегрованих технологій

 

МЕДВЕЧУК Нелі Казимирівні – доценту кафедри галузевого машинобудування і агроінженерії, заступнику декана факультету еко-номіки і управління

МІРОНОВІЙ Наталії Геннадіївні – професору кафедри екології

ПРИЙМАК Інні Володимирівні – доценту кафедри української філології

РОМАНОВСЬКІЙ Людмилі Іванівні – завідувачу кафедри соціальної роботи і соціальної педагогіки

ХАРЖЕВСЬКОМУ В’ячеславуОлександровичу – доценту кафедри галузевого машинобудування та агроінженерії