18.10.2017 — 15:17

Відбулося засідання колегії Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області

18 жовтня відбулося засідання колегії Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області під головуванням  начальника ГТУЮ у Хмельницькій області Віктора Худняка.

На засідання колегії були запрошені  керівники структурних підрозділів Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області, начальники відділів державної виконавчої служби області.

На порядок  денний засідання колегії винесено питання про стан реалізації описаного та арештованого майна боржників, стан виконання виконавчих документів про конфіскацію майна, затвердження методичних рекомендацій для працівників юридичних служб підприємств, установ,  організацій  області  на тему: «Порядок погодження (візування) документів юридичною службою».

З першого питання  доповідав заступник начальника управління з питань державної виконавчої служби, начальник Управління ДВС ГТУЮ Касянюк Р.М.

Доповідач наголосив, що арештоване майно, яке знаходиться у системі виконання судових рішень – це величезний обсяг різного роду товарів, починаючи від цілісних майнових комплексів, заводів, квартир, автомобілів, закінчуючи мобільними телефонами, одягом та іншими речами на які звертається стягнення  під час проведення виконавчих дій.

На сьогодні OpenMarket ДП «СЕТАМ» є найбільший електронним майданчиком в державі, який продає не тільки арештоване майно та будь-яке майно фізичних та юридичних осіб на договірних засадах.  В цілому, через Систему електронних торгів арештованим майном  по Хмельницькій області  проведено  12057 торгів.

Станом на 01.10.2017 року у Системі електронних торгів арештованим майном на реалізації перебувало (з врахуванням залишку на початок року), – 1505  одиниць майна на загальну суму  171 797 764 грн. Доповідач підкреслив, що у порівнянні з 2016 роком, протягом 2017 року збільшено обсяги  переданого на   реалізацію майна до СЕТАМ.

Крім того підкреслено, що за 9 місяців 2017 року у Хмельницькій області реалізовано майна по 454 лотах на загальну суму 24 109 773грн.; на рахунки територіальних відділів ДВС надішли кошти  від реалізованого майна на суму  22 961 689 грн.

Далі заступник начальника Управління  ДВС ГТУЮ – начальник відділу організації та контролю за виконанням рішень Управління  ДВС ГТУЮ Кушнірук Ю.В. розповів про стан виконання виконавчих документів про конфіскацію майна.

Так, проаналізовано виконання виконавчих документів щодо конфіскації майна за 10 місяців 2017 року та за аналогічний період 2016 року.

Наголошено, що на виконанні в органах державної виконавчої служби Хмельницької області станом на 01.10.2017 підлягало виконанню 465 виконавчих документів про конфіскацію майна, що із загальної кількості виконавчих документів становить 0,4%, та на 112 документів більше у порівнянні з показниками роботи за 2016 рік.

Доповідач наголосив, що протягом 2017 року завершено 252 документи, що становить 54,2 % від загальної кількості документів, що підлягали виконанню.

На засіданні  колегії ГТУЮ також були розглянуті та затверджені методичні рекомендації на тему: «Порядок погодження (візування) документів юридичною службою».

За результатами обговорення були прийняті відповідні рішення.