18.10.2017 — 15:44

Підведено підсумки роботи в сфері цивільного захисту за ІІІ-й квартал  

 

18 жовтня під головуванням  начальника управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Євгена Данилюка відбулася нарада, на якій було підведено підсумки роботи органів управління у сфері цивільного захисту населення області за ІІІ квартал 2017 року.

У вступному слові Євген Дмитрович зауважив, що основні заходи і напрями роботи органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, обласних управлінь, організацій і підприємств у сфері цивільного захисту спрямовані на запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, підвищення готовності до оперативного реагування органів влади на місцях у разі їх виникнення, ефективної взаємодії територіальних та функціональних підсистем цивільного захисту, недопущення загибелі і травмування людей. Особливої актуальності питання організації цивільного захисту набуває в умовах децентралізації та створення об’єднаних громад.

Участь у нараді також взяли начальники штабів обласних спеціалізованих служб цивільного захисту, працівники управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації, начальники управлінь, відділів, секторів, головні спеціалісти з питань ЦЗН міст обласного значення та районів області, посадові особи, які відповідають за планування та реалізацію цивільного захисту в об’єднаних територіальних громадах.

В ході наради заступником начальника управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Юрієм Коревою було проведено аналіз стану реагування на надзвичайні ситуації на складах боєприпасів, здійсненні евакуаційних заходів.

Начальник відділу планування, організації заходів цивільного захисту населення управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Віктор Овідько довів до присутніх вимоги постанови КМУ №526 від 9.08.2017 щодо розробки планів діяльності ЄДС ЦЗ.

Крім того, на нараді було обговорено питання організації функціонування регіональних та місцевих служб цивільного захисту; стан організації робіт щодо приведення в готовність захисних споруд та найпростіших укриттів, інформування населення про місця розташування споруд та порядок їх використання; організацію діяльності місцевих комісій ТЕБ і НС; стан виконання заходів щодо удосконалення місцевих систем оповіщення; порядок дій структурних підрозділів РДА, МВК при виникненні надзвичайних ситуацій; порядок роботи постів РХС, розрахунково – аналітичних груп; організацію санітарної обробки людей та спеціальної обробки техніки та одягу.

В цілому, організацію роботи органів управління єдиної системи цивільного захисту в ІІІ кварталі 2017 року визначено такою, що відповідає вимогам.

За результатами наради прийнято протокольне рішення, яким визначено завдання у сфері цивільного захисту на ІV квартал 2017 року та встановлено терміни їх виконання.