18.10.2017 — 17:36

У Хмельницькому відбувся флешмоб з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми #людинаНЕтовар

З нагоди  Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, який відмічається 18 жовтня, на Майдані Незалежності м.Хмельницького Благодійний Фонд «Ксена» у партнерстві з Хмельницькою обласною службою зайнятості та разом з Головним управлінням національної поліції, Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації, центром соціально-психологічної допомоги провели Акцію із попередження торгівлі людьми («#людинаНЕтовар»).

Цей день був започаткований ще в 2007 році Європейським парламентом, як день консолідації  діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми,  небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні.  Факт його відзначення є нагадування про актуальність проблеми торгівлі людьми, а також необхідність   об’єднання зусиль для протидії цьому явищі, переслідування злочинців, надання допомоги постраждалим та проведення превентивної роботи.

Служба зайнятості є однією зі структур, що відіграє не останню роль у питаннях запобігання нелегальної трудової міграції та протидії торгівлі людьми.    Так, протягом січня-вересня 2017 року проведено понад 500 семінарів «Легальна зайнятість» для 9,2 тисяч осіб, близько 90 семінарів на тему «Попередження зовнішньої нелегальної трудової міграції та торгівлі людьми», якими охоплено 1,8 тис. безробітних, понад  20 заходів для більше 500 учнів ЗОШ, ПТНЗ, ВНЗ.

Проблема торгівлі людьми є не тільки проблемою економічною чи соціальною. Торгівля людьми є незаконною і злочинною діяльністю, основою якої виступає насильство над людиною.

До відома: У 21 столітті по всьому світу мільйони чоловіків, жінок і дітей знаходяться в рабстві. За різними оцінками їх нараховують від 27 до більше 40 мільйонів. Кожні 30 секунд ще одна людина потрапляє до рабства, вдається врятувати лише 1-2% потерпілих. В Україні за роки незалежності більше 230 тис.людей постраждало від торгівлі людьми. Серед усіх форм експлуатації найбільш поширеною в Україні є саме трудова експлуатація (більше 90%).

Інформацію підготував відділ організації профорієнтації Хмельницького ОЦЗ

 

Довідки за тел.: 65-74-18, 65-74-15 (відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ)