20.10.2017 — 15:33

Хмельниччину з робочим візитом відвідали представники Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

На Хмельниччинні з робочим візитом перебувають представники Комітету Верховної Ради України з питань бюджету та заступник Віце-прем’єр-міністра, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода.

Перед початком виїзного засідання Комітету, делегація побувала на двох потужних підприємствах області, які не лише успішно працюють на українському ринку, а й експортують свою продукцію до багатьох країн світу: ПАТ “Укрелектроапарат” та ТОВ “Карат”.

Спочатку столичні гості оглянули виробничі цехи ПАТ “Укрелектроапарат”, ознайомилися з основними дільницями виробничого комплексу, асортиментом продукції, поспілкувалися з керівництвом та працівниками заводу.

Підприємство спеціалізується на виробництві трансформаторів і комплектних трансформаторних підстанцій потужністю від 10 до 4000 кВА, трансформаторів сухих з ізоляцією «Номекс»та модифікації «Геофоль» потужністю від 25 до 2500 кВА на клас напруги до 20 кВ з низьким рівнем шуму.

Налагоджено виробництво комплектних трансформаторних підстанцій в бетонній оболонці потужністю від 100 до 1250 кВА, комплектних трансформаторних підстанцій в блочно-модульній будівлі потужністю від 630 до 2500 кВА, реакторів для електровозів і електропоїздів, спеціальних трансформаторів малої потужності, камер збірних і щитів одностороннього обслуговування, газорегуляторних пунктів блочної та шафової конструкції. ПАТ “Укрелектроапарат” вже більше 60 років  є одним з провідних підприємств трансформаторобудування України і експортувало свою продукцію більш, ніж до 30 країн світу.

Також столична делегація оглянула виробничі цехи ТОВ “Карат”.  Компанія  “Карат” була заснована у 1996 році і розпочинала свою діяльність у сфері оптової та роздрібної торгівлі килимами та килимовими виробами на території України.

У 2002 році розпочалося будівництво заводу з виробництва килимів безпосередньо у Хмельницькому. На разі підприємство за більш, ніж 10 років роботи не лише перетворилося на одного з найуспішніших виробників у галузі килимових виробів в державі, а й достойно представляє легку промисловість України на міжнародному рівні.

Близько 50% продукції компанії “Карат” експортується до 25 країн світу, серед яких США, Японія, Канада, Німеччина, Китай, Бразилія. Представники Комітету Верховної Ради  ознайомилися з різними етапами виробництва килимового покриття, цехами допоміжних виробництв, зокрема виробництва поліпропіленової нитки, гранульованих барвників для поліетилену, поліпропілену, поліетилентерефталату та поліаміду, а також картонної гільзи для пряжі, виробництво якої було налагоджено зовсім нещодавно. Також гості мали можливість побувати у фірмовому магазині ТОВ “Карат”, де ознайомилися із асортиментом продукції компанії.