20.10.2017 — 19:41

Президент: Події в центрі Києва показали, що реальний план організаторів мітингу – дестабілізація ситуації в Україні

Головні організатори акції під Парламентом показали, що їх формальні вимоги були лише димовою завісою, а реальний план їх дій – це дестабілізація ситуації в Україні, наголосив Президент Петро Порошенко під час відвідування 10 мобільного прикордонного загону Державної прикордонної служби України.

Глави держави підкреслив: коли цього тижня в центрі Києва зібрався мітинг, стало очевидно, що формальні вимоги його учасників абсолютно збігаються з президентськими ініціативами і в частині антикорупційного законодавства, і в частині депутатської недоторканності.

Петро Порошенко також акцентував на тому, що після вчорашнього результативного голосування в парламенті, коли пропозиції Президента підтримали більшість політичних сил та більшість депутатів, громадські організацій та й політичні сили зробили заяву, що завершують свою участь в  акції.

«Але я хочу привернути вашу увагу, що головні організатори показали, що формальні вимоги були лише «димовою завісою». Реальний план їх дій – це дестабілізація ситуації в Україні», – наголосив Петро Порошенко.

Президент зазначив, що ще напередодні акції, дякуючи ефективним діям правоохоронних органів, були зірвані спроби придбати зброю. «Для чого їм зброя на площі? Щоб повторити події 31 серпня (2015 року – ред.), коли четверо героїв нацгвардійців віддали своє життя, коли була підірвана граната біля стін Верховної Ради»,- сказав він.

Також, додав Президент, Службою безпеки України, Національною поліцією були знайдені склади, схованки як заготовленої зброї, так і вибухівки. «Вони постійно провокували правоохоронців, бо їм потрібні були не реформи не зміни. Їм потрібна була кров»,- переконаний Петро Порошенко.

Глава держави нагадав, що у день початку акції, у вівторок, чітко наголосив: ми за демократію, ми за право громадян вільно висловлювати свої протести. Він повідомив, що перед правоохоронними органами було поставлене завдання: забезпечити, щоб жодна крапля крові не пролилася в Києві. Правоохоронці з честю виконали поставлене завдання, констатував Петро Порошенко.

«Ми пережили вже не одну спробу підірвати країну із середини. Наголошую, впоралися і впораємося і цього разу», – сказав Президент та подякував всім, хто не відгукнувся на заклики провокаторів.

«Я впевнений, що ніхто і ніколи не зупинить наш впевнений рух вперед після всього того, що пережила наша країна за останні місяці, за останні три роки»,- також наголосив Глава держави.