25.10.2017 — 16:14

Влада області тримає на контролі питання щодо запуску тепла у місті Шепетівка  

Як повідомляє управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації, опалювальний сезон в області розпочато з 2 жовтня 2017 року. Станом на 24 жовтня розпочато опалювальний сезон практично в усіх містах та районах області.

На сьогодні опалюється 673 із 690 дитячих садочків, 590 із 702 шкіл та 63 із 64 лікарень. Також опалюється 82% або 1873 із 2285 житлових будинків. Загалом у роботу запущено 92% котелень.

У місті Нетішин, де послуги теплопостачання мешканцям надаються Хмельницькою АЕС,  до об’єктів соціальної сфери тепло подано  2 жовтня, а з 4 жовтня – до житлових будинків.

Разом з тим, на сьогодні найскладніша ситуація з запуском тепла у місті Шепетівка.

Централізоване теплопостачання у місті не розпочато через неотримання лімітів на відпуск природного газу ТОВ-ом «Шепетівка Енергоінвест» та значної суми боргу за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України».

“Вчора, 24 жовтня я особисто виїжджав у місто Шепетівка, де відбулась нарада за участю керівництва Шепетівського міськвиконкому, місцевих депутатів, ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» для з’ясування ситуації на місці, оскільки така ситуація виникла не сьогодні: підприємство ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» з року в рік нарощувало борги”, – зазначив начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Сергій Дашковський під час наради.

Сергій Михайлович також зауважив, що ці питання міській вдалі спільно з ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» необхідно було вирішувати ще задовго до початку опалювального сезону, а не сьогодні, коли мешканці замерзають і часу на вирішення практично не має.

Відтак, за результатами наради вдалось досягти згоди щодо питання отримання лімітів, які можна вирішити лише шляхом проведення реструктуризації існуючих боргів. Зазначену роботу необхідно пришвидшити саме підприємству ТОВ «Шепетівка Енергоінвест».

Крім того, прийнято рішення міською владою щодо пришвидшення затвердження тарифів на послуги теплопостачання, що надаються ТОВ «Шепетівка Енергоінвест».