27.10.2017 — 16:37

Юрій Бирка привітав нацгвардійців з 25-ю річницею з дня заснування в/ч 3053

Днями виповнюється 25 років з дня створення військової частини 3053 Національної гвардії України. З цієї нагоди привітати військовиків прийшли представники командування, влади області та міста, силових структур. Від облдержадміністрації присутніх на святі привітав заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Юрій Бирка.

Історія військової частини розпочалася 31 жовтня 1992 року, коли на базі лінійного батальйону військової частини 3008 міста Вінниці у Хмельницькому була сформована військова частина 3053. Сьогодні військовослужбовці частини успішно виконують завдання щодо захисту територіальної цілісності держави, охорони громадського порядку в містах Хмельницькому і Кам’янці-Подільському та конвоювання засуджених під час судового процесу.

Окрім цього особовий склад в/ч 3053 з честю виконує бойові завдання на східних рубежах держави. З початку антитерористичної операції військовослужбовці брали участь у звільненні та обороні Маріуполя, несли службу на 32 блокпосту на Бахмутській трасі, в Курахові, Мар’їнці, Архангельському, Золотому, біля міст Авдіївки та Красногорівки. За цей час більше 300 військовиків пройшли випробування війною.

 

Вітаючи військових, Юрій Бирка відзначив їх високу професійну майстерність, відповідальність, витримку, вірність військовій присязі та обов’язку.

“Ви з честю виконуєте місію на сході України, захищаючи незалежність нашої держави, а також робите вагомий внесок у боротьбу зі злочинністю на Хмельниччині та у зміцнення законності та правопорядку у державі,” – наголосив посадовець.

Також Юрій Ігорович вручив Почесну грамоту та Подяку облдержадміністрації.