31.10.2017 — 11:40

Олег Гуменний: Ми, як представники влади, маємо відстоювати права учасників АТО

30 жовтня відбулася чергова нарада з представниками контролюючих органів щодо результатів роботи мобільних груп у транспортній галузі під головуванням т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Олега Гуменного.

За інформацією управління Укртрансбезпеки в області працівниками управління  у період з 17.10.17 по 20.10.2017р. проведено відпрацювання у м Хмельницькому, м. Кам’янець-Подільському. При цьому складено 1 протокол по ст.. 133-1 на пасажирського перевізника за фактом безпідставної відмови в пільговому перевезенні пасажиру та 28 актів порушення ЗУ “Про  автомобільний транспорт”, а саме:

– 4 акти за фактом виконання регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів без документів (автобус)
– 1 акт – неналежний технічний стан автобуса
– 8 актів – вантажні перевезення без обов’язкових документів
– 2 акти – вантажні перевезення, неналежний технічний стан транспортного засобу
– 10 актів – відсутня ліцензія на надання послуг таксі в автомобілі, облаштованому як таксі
– 1 акт – пасажирські перевезення без видачі квитка пасажирам (автобус)
– 1 акт – безпідставна відмова в пільговому перевезенні пасажира (автобус)
– 1 акт – в салоні автобуса відсутня візуальна інформація.

У період з 23.10.17 по 27.10.2017р. працівниками управління  проведено відпрацювання у м. Хмельницькому, м. Кам’янець-Подільський. Складено: 2 протоколи по ч. 1 ст.. 164 на таксі та  27 актів про порушення ЗУ “Про  автомобільний транспорт”, з них:

– 6 актів – регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів без документів (автобус)
– 1 акт- неналежний технічний стан автобуса
– 1 акт  – порушення схеми маршруту (автобус)
– 1 акт – в автобусі не укомплектована аптечка
– 11 актів – вантажні перевезення без обов’язкових документів
– 5 актів- відсутня ліцензія на надання послуг таксі в автомобілі, облаштованому як таксі
– 1 акт – пасажирські перевезення без видачі квитка пасажирам (автобус)
– 1 акт – автобус не відповідає вимогам, визначеним у дозволі на перевезення
– 1 акт – перевезення пасажирів на пасажирів на маршруті протяжністю понад 500 км одним водієм

Олег Гуменний відзначив, що незважаючи на нестачу кадрів, працівники управління Укртрансбезпеки проводять активну роботу, що забезпечує підвищення рівня безпеки на дорогах області. Також він зауважив, що облдержадміністрація має намір піднімати питання щодо розширення штату відомства перед відповідними центральними органами влади.

Окремо під час наради обговорено стан забезпечення дотримання в області прав пільгових категорій пасажирів, зокрема учасників АТО. Голова Спілки організацій учасників АТО  області Володимир Шрубковський повідомив, що і надалі фіксуються факти відмови перевезення учасників АТО як на міських, так і на міжміських і міжобласних маршрутах. Зокрема, систематично порушує закон перевізник, що виконує перевезення на маршруті “Хмельницький-Нетішин”. Також відмовлено у перевезенні двом пасажирам, які здійснювали посадку за наявності пільгових квитків водієм маршруту “Хмельницький-Харків”.

Олег Гуменний доручив вивчити ці факти та зазначив, що облдержадміністрація належним чином реагуватиме на цю ситуацію. “Такі перевізники мають бути позбавлені права здійснювати пасажирські перевезення. Ми як представники влади, маємо відстоювати права наших захисників,” – наголосив Олег Вікторович.