01.11.2017 — 16:04

Відбулось виїзне засідання колегії Дунаєвецької райдержадміністрації в Маківській ОТГ

31 жовтня 2017 року керівники установ та організацій Дунаєвецького району на чолі з головою  райдержадміністрації Олександром Бернашевським відвідали з робочим візитом Маківську об’єднану територіальну громаду, аби оглянути об’єкти господарювання, які знаходяться на території ОТГ.

Першим об’єктом огляду, який відвідала делегація стала територія колишнього ВАТ «Маківський цукровий завод», державну реєстрацію якого було припинено 01 лютого 2007 року. В процесі огляду території вказано на необхідність пошуку інвесторів для використання земель (100 га) даної території. На думку Олександра В’ячеславовича, раціональне використання даних земель в майбутньому дасть змогу наповнювати бюджет Маківської сільської ради за рахунок орендної плати за землю та інших місцевих податків.

Наступним об’єктом огляду став Маківський дошкільний навчальний заклад «Сонечко». На момент огляду на території садочка проводився капітальний ремонт та утеплення харчоблоку для приготування дитячого харчування. В цілому заклад знаходиться в задовільному стані, але потребує розширення кількості місць, тому що на даний момент не може прийняти всіх бажаючих дітей дошкільного віку, їх тимчасово доставляють у дошкільний навчальний заклад в сусідній населений пункт (с.Слобідка Рахнівська).

Не залишився поза увагою Хмельницький обласний міжгосподарський санаторій «Україна». Делегацію зустрів головний лікар санаторію, та повідомив, що через брак коштів заклад працює тільки в літній період та на даний час є опломбованим. Після завершення огляду Олександр В’ячеславович висловив занепокоєння становищем санаторію, та надав конкретні поради і рекомендації для вирішення даних проблем у відновленні постійної і продуктивної роботи санаторію «Україна».

Після завершення огляду даних об’єктів делегація вирушила до Шатавського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів, колегіум» Маківської сільської ради, де під головуванням голови Дунаєвецької райдержадміністрації Олександра Бернашевського проходило виїзне засідання колегії райдержадміністрації. У роботі колегії взяли участь керівники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, органів місцевого самоврядування, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади в районі, окремих установ та організацій, засобів масової інформації та місцеві жителі.

На порядок денний засідання колегії райдержадміністрації було винесено 4 питання.

Про підсумки соціально-економічного розвитку району за січень-вересень 2017року інформувала начальник управління економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Тетяна Тиран.

Із співдоповіддю по даному питанню виступили Маківський сільський голова Анатолій Кушнір, заступник начальника – начальник Дунаєвецького відділення Кам’янець-Подільської ОДПІ ГУ ДФС у Хмельницькій області Наталія Баранюк, заступник начальника Дунаєвецького відділу поліції ГУНП в Хмельницькій області Валерій Вишневський та завідувач сектору з питань цивільного захисту населення Дунаєвецької райдержадміністрації Юрій Закурдаєв, які звернули увагу присутніх на розвиток району за 9 місяців 2017 року та зупинились на основних проблемах Маківської ОТГ, так як колегія проходила саме на території громади.

По завершенні обговорення Олександр Бернашевський звернувся до керівництва Маківської ОТГ з проханням налагодити взаємовідносини із районними службами та сусідніми ОТГ, розробити інвестиційний та стратегічний план розвитку громади, більш ефективно працювати із надходженням до місцевого бюджету, створенням різних комісій при виконавчому комітеті, зокрема по легалізації трудових відносин, громадського патрулювання території, евакуаційної комісії та ін..

Про стан використання органами місцевого самоврядування коштів Державного бюджету України, передбачених на фінансування інвестиційних проектів та недопущення їх не освоєння інформувала начальник управління Державної казначейської служби України у Дунаєвецькому районі Катерина Пасло.

Голова райдержадміністрації Олександр Бернашевський зауважив, що потрібно вчасно освоїти надані державою кошти та недопстити минулорічної ситуації, що склалась в Маківській ОТГ.

Про хід виконання Урядової програми «Доступні ліки» на території району інформував в.о. головного лікаря комунального закладу Дунаєвецької міської ради «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Сергій Понцак.

Із співдоповіддю по даному питанню виступила завідувач Маківської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Людмила Бігусяк.

Про проект рішення сесії районної ради «Про внесення змін до районного бюджету на 2017 рік» інформувала начальник управління фінансів райдержадміністрації Наталія Лук’янова.

Головою райдержадміністрації за результатами засідання колегії та розгляду питань порядку денного були прийняті розпорядження та надано відповідні доручення окремим виконавцям.

За матеріалами Дунаєвецької РДА