02.11.2017 — 10:37

Підвищення компетенції фахівців служби зайнятості на шляху до сучасної сервісної служби

В приміщенні Хмельницького міського центру зайнятості відбувся семінар-навчання з фахівцями базових центрів зайнятості області з напрямку організації сприяння працевлаштування населення (надання соціальних послуг) на тему: «Підвищення ефективності обслуговування клієнтів в центрі зайнятості, удосконалення контролю за якістю надання послуг та прийняття управлінських рішень».

Під час відкриття семінару-навчання, директор Хмельницького ОЦЗ С.Черешня та заступник директора ОЦЗ С.Залуський звернули увагу на пріоритетні завдання центрів зайнятості області як сервісних установ в сфері надання якісних соціальних послуг населенню в контексті реформування служби зайнятості. Акцентували увагу учасників заходу на посиленні їх персональної відповідальності за надання громадянам соціальних послуг та окреслили ключові напрямки роботи у забезпеченні клієнтоцентрованого підходу щодо обслуговування пошукачів роботи відповідно до їх потреб.

Також, у рамках проведеного навчання обговорено ряд інших актуальних питань: надання послуг зареєстрованим безробітним, які тривалий час перебувають на обліку в центрах зайнятості області, формування стратегії щодо зменшення утриманських настроїв безробітних, скорочення терміну пошуку роботи та прискорення повернення їх до легальної зайнятості; ефективність проведення комісій з запобігання довготривалому безробіттю; організація роботи особистого консультанта при направленні зареєстрованих безробітних на професійне навчання.

Під час практичного заняття, були розглянуті ситуаційні завдання щодо прийняття рішень та надання комплексу соціальних послуг клієнтам служби зайнятості, зокрема внутрішньо переміщеним особам та учасникам антитерористичної операції.

Навчання фахівців з питань зайнятості проходило в атмосфері конструктивного спілкування, діалогу між учасниками та його організаторами, і стало ще одним кроком до удосконалення та підвищення ефективності надання соціальних послуг пошукачам роботи.