03.11.2017 — 12:10

Аудитори Хмельниччини попередили порушень у сфері закупівель на 509 млн грн

На сьогодні Держаудитслужба була і є одним з основних контролюючих органів в екосистемі закупівель. Незважаючи на це, необхідність існування державного фінансового контролю за проведенням закупівель не зменшилась, а навпаки зросла.

 Держаудитслужба реалізує покладені на неї завдання у сфері контролю за закупівлями в межах своїх повноважень, у тому числі без виходу на об’єкт контролю шляхом аналізу інформації, розміщеної в електронній системі закупівель або отримання від замовника відповідної інформації. Таким чином  фахівці Держаудитслужбинамагаються в межах правового поля допомагати замовникам виявляти порушення та вчасно їх усувати.

Так, за 10 місяців  фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби  в Хмельницькій області протягом січня- жовтня  провели аналіз 151 процедури закупівель товарів, робіт та послуг (без виходу на об’єкт контролю шляхом запиту документів), загальною вартістю  717,6  млн гривень.

За результатами аналізу документів процедур закупівель у сфері публічних закупівель аудитори попередили порушення на загальну суму понад 509 млн гривень.

 Внаслідок виявлених порушень при здійсненні процедур публічних закупівель відмінено конкурсні торги в 78 випадках на  суму понад 488 млн грн та розірвано 28 вже укладених договорів  на суму  20,8 млн гривень.