06.11.2017 — 12:43

В облдержадміністрації заслухано звіти щодо використання коштів державного бюджету

З 31 жовтня по 03 листопада в обласній державній адміністрації проводилися співбесіди з керівництвом райдержадміністрацій, міст та об’єднаних територіальних громад щодо використання коштів державного бюджету. Заслуховування проводилися під головуванням першого заступника голови адміністрації Володимира Кальніченка та за участю заступників голови адміністрації, начальника управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації Олексія Дьоми.

Під час співбесіди звітували про використання коштів державного бюджету, а саме:

– державного фонду регіонального розвитку;

– субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ;

– субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій;

– субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження.

Так, по всіх 53 проектах, що фінансуються за рахунок коштів Державного фонду регіонального фонду, проведено процедуру тендерних закупівель та укладено договори з підрядниками на виконання робіт.

Що стосується своєчасного використання цих коштів, то з передбачених на 2017 рік 139,8 млн.грн., станом на 01 листопада 2017 року профінансовано 97,4 млн.грн., з яких освоєно 52,1 млн.грн., або 53,5 % від обсягу профінансованих коштів.

Щодо розподілу коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад, то станом на 01 листопада 2017 року з передбачених 167,031 млн.грн., профінансовано 148,5 млн.грн, з яких освоєно 49,6 млн.грн., або 33,4 відсотків.

На даний час не розподілено залишок коштів по 2 ОТГ на суму 0,65 млн.грн. (Ганнопільською та Меджибізькою).

Під час заслуховування головам ОТГ наголошено на обов’язковому освоєнні даних коштів до кінця року.