06.11.2017 — 15:29

У м Шепетівка розірвали договір концесії з ТОВ «Шепетівка Енергоінвест»

Сьогодні відбулось засідання позачергової  ХХVIII сесії Шепетівської міської ради, участь в якій взяли 23 депутати. На розгляд сесії було винесено всього один  проект рішення  – Про відмову від договору концесії та повернення майна.

Позачергова сесія була скликана у зв’язку із неналежним виконанням ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» істотних умов договору концесії від 02 грудня 2011 року, а саме  ненадання населенню міста послуг з теплопостачання відповідно до нормативів, норм, стандартів, порядків і правил, невиконанням підприємством рішень виконавчого комітету та зриву початку опалювального сезону в Шепетівці.

Нагадаємо, що третього листопада на площі імені Т.Шевченка відбулось Народне Віче на якому були оголошені результати засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у місті Хмельницькому, під час якого було прийнято рішення, аби Шепетівська міська рада розірвала концесійний договір із ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» і повернула комплекс теплових мереж міста у комунальну власність. Оскільки, протягом останніх днів в домівках шепетівчан не стало тепло, то  міська рада мала усі законні підстави для такого рішення.

В ході засідання сесії депутати розглянули проект рішення та внесли поправки. Після обговорення народні обранці підтримали рішення про відмову від договору концесії та передачу комплексу теплових мереж у комунальну власність.

Також Віце-прем’єр-міністр-Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко у рамках Форуму місцевого самоврядування в Асоціації міст України повідомив, що на сьогодні є інформація від обласних державних адміністрацій щодо незадовільного стану з підключенням інфраструктури до опалення міст Шепетівки, Сміли, Славутича, Коцюбинського.

Як зазначив Геннадій Григорович, з усіх цих питань будуть спрямовані відповідні звернення до прокуратури щодо неналежного виконання повноважень посадовими особами згаданих населених пунктів. Він наголосив на відповідальності посадових осіб місцевого самоврядування щодо підготовки і вчасного старту опалювального сезону.