06.11.2017 — 18:07

Юрій Бирка провів особистий прийом громадян

Сьогодні заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Юрій Бирка під час особистого прийому вислухав проблеми, з якими звернулися до обласної влади мешканці Хмельниччини.

Усього надійшло 32 звернення, 24 з них стосувалися надання матеріальної допомоги.

Зокрема, зі скаргою на відсутність автобусного сполучення із обласним центром звернулися жителі села Магнишівка Ярмолинецького району. Вже третій рік мешканці села змушені тривалий час користуватися послугами перевізника, який обслуговує маршрут до сусіднього села Вихилівка. Люди скаржаться, що їм доводиться йти декілька кілометрів пішки, щоб сісти на цей автобус, до того ж нарікання викликає і якість послуг на цьому маршруті.

Наразі в облдержадміністрації про цю проблемну ситуацію відомо. Представники Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури та управління Укртрансбезпеки в області, які були присутні під час особистого прийому, поінформували, що вживаються заходи щодо розірвання договору з перевізником на маршрут Хмельницький – Вихилівка, оскільки факти неналежного виконання умов договору ним уже фіксувалися працівниками управління Урктрансбезпеки в області.

Юрій Ігорович надав доручення розробити зміни до існуючого маршруту таким чином, щоб забезпечити сполучення сіл Вихилівка та Магнишівка із обласним центром, та у стислі терміни оголосити конкурс на здійснення перевезень за оновленим маршрутом. Окремо посадовець доручив організувати тимчасове перевезення пасажирів із с. Магнишівка, на період підготовки та проведення конкурсу.

Окрім цього жителі Хмельниччини звернулися щодо вирішення спірних земельних питань, питання розрахунків за користуванням паєм, розрахунків за здане молоко, покращення житлових умов сім’ї учасника АТО, встановлення світлофора на небезпечній ділянці дороги, тощо.

Юрій Бирка вислухав усіх, хто прийшов до нього на особистий прийом, надав роз’яснення щодо порядку вирішення питань та запевнив, що всі звернення будуть розглянуті у встановлений законом термін, а громадяни про результати будуть поінформовані письмово.

Усі питання, порушені під час прийому, перебуватимуть на особистому контролі голови облдержадміністрації Олександра Корнійчука.