08.11.2017 — 11:46

Щодо проведення форуму космічних, супутникових і телекомунікаційних технологій “Global SatShow — 2017”

За інформацією Генерального консульства України в Стамбулі, у період з 09 по 10 листопада 2017 р. у м. Стамбул (Туреччина) проходитиме ІІІ-ій Міжнародний форум космічних, супутникових і телекомунікаційних технологій “Global SatShow – 2017” під гаслом “Формування майбутніх комунікацій”.

Організаторами заходу є Міністерство транспорту, мореплавства і комунікацій Турецької Республіки, Незалежна асоціація промисловців і підприємців Туреччини (MUSIAD) та компанія “MediaCity” у взаємодії з Асоціацією супутникових операторів Європи, Близького сходу і Африки (EMEA Satellite Operators Association, ESOA) і організацій Global VSAT Forum (GVF), Satellite Interference Rйduction Group (sIRG) та Society of Satellite Professionals International (SSPI).

Global SatShow є щорічним мультисекторальним форумом космічної індустрії, в якому беруть участь міжнародні і турецькі розробники та виробники обладнання і технологій, постачальники послуг, регулятори ринку та, відповідно, споживачі, які представляють як космічну сферу, так і компанії державного, оборонно- промислового, фінансово-інвестиційного і нафтогазового секторів, операторів мобільного зв’язку, транспортно-логістичних компаній тощо.

Програмою “Global SatShow – 2017” передбачено проведення міжнародної виставки та спеціалізованих тематичних засідань з питань розвитку взаємодії, науково-технічного співробітництва, трансферу технологій тощо. Зокрема, турецькою стороною планується представити до уваги потенційних партнерів інформацію щодо реалізації власної програми розвитку супутникової і космічної галузей.

Міністерством транспорту, мореплавства і комунікацій Турецької Республіки в рамках Global SatShow заплановано проведення зустрічі на міністерському рівні представників країн регіону ЕМЕА (Європи, Близького Сходу і Африки).

За даними організаторів Global SatShow, в заході братимуть участь делегації міністерств оборони та підприємств оборонно-промислового комплексу з понад 50 країн світу, для яких заплановане проведення дискусій з проблем спеціального використання супутникових і телекомунікаційних технологій.

В ході контактів з організаторами Global SatShow, турецькою стороною підкреслене зацікавлення в участі у заході керівництва та представників Державного космічного агентства України, профільних вітчизняних підприємств та наукових установ в якості учасників та спікерів форуму.

В разі зацікавленості, Генеральне консульство України в Стамбулі готове надати відповідну підтримку вітчизняним суб’єктам щодо участі у зазначеному міжнародному заході.