08.11.2017 — 15:01

Відбулися півфінальні ігри обласного конкурсу КВК «Проф.фест»  серед учнів професійно-технічних навчальних закладів

У жовтні 2017 року стартував захід нового формату для учнів професійно-технічних навчальних закладів області – конкурс КВК «Проф.фест», мета якого створення сприятливих умов для задоволення потреб молоді у творчій самореалізації, організації  змістовного та продуктивного дозвілля, сприяння професійному самовизначенню та свідомому вибору професії, популяризації актуальних на ринку праці  професій, підвищення їх престижу.

Організаторами заходу є Департамент освіти і науки обласної державної адміністрації та Хмельницький державний центр естетичного виховання учнівської молоді. На запрошення організаторів  в заході взяли участь фахівці  Хмельницької обласної служби зайнятості.

Учні демонстрували свої знання і таланти у трьох конкурсах: «Привітання», «Розминка» та «Домашнє  музичне завдання». За участь у фіналі боролися 17 професійно-технічних навчальних закладів  області.

Оцінювали виступи команд члени журі, серед яких Гула Володимир Валентинович – директор Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва, автор та ведучий програм “Битва шкіл” та “Битва ВУЗів”; Лук`янюк Микола Васильович – художній керівник народного СТЕМу «ЮМОДЕС» ХНУ, президент КВН-ліги ХНУ, Тетяна Електра – переможець “Розсміши коміка”, резидент “Камеді Вумен” та “Бігуді шоу”, Гаврилюк Світлана Анатоліївна – заступник начальника відділу організації профорієнтації Хмельницького обласного центру зайнятості.

Вболівальники та учасники конкурсу мали можливість не тільки повболівати за команди, а й чудову нагоду більше дізнатися про робітничі професії. Цей конкурс став ще одним кроком до професійного майбутнього тих, хто тільки стоїть на порозі вибору, і тих, хто вже здобуває професію. Жарти та сценічні образи, якими команди частували глядачів, були актуальними, свіжими та відображали компетентність у сфері робітничих професій.

Фахівці служби зайнятості надавали учасникам конкурсу та глядачам  інформацію щодо послуг служби зайнятості, зокрема з професійної орієнтації та професійного навчання.

Фінал конкурсу відбудеться у листопаді 2017 року, у якому змагатимуться команди: «М’ясорубка гумору»  Вищого професійного училища № 38 смт. Гриців; «Лав-лав кухня» ДНЗ «Полонський агропромисловий центр професійної освіти»; «Крейзі живописці»  Хмельницького професійного ліцею; «Імпульс»  ДНЗ «Хмельницький центр професійно технічної освіти сфери послуг»; «ЗАЗ 1103» ДНЗ «Вище професійне училище № 11 м. Хмельницького»; «Віп електрики» Хмельницького професійного ліцею електроніки; «Веселі та умілі» ДНЗ «Волочиський промислово-аграрний професійний ліцей».

 Бажаємо усім командам цікавої гри, а глядачам позитивних вражень!

Інформацію підготував відділ організації профорієнтації Хмельницького ОЦЗ