09.11.2017 — 16:59

В. Кальніченко: Наше ключове завдання – створення сприятливих умов для успішної роботи інвесторів

Сьогодні перший заступник голови адміністрації Володимир Кальніченко зустрівся з генеральним директором підприємства Зовнішньої торгівлі ТОВ Техімпекс (Республіка Польща) Кшиштофом Следзіньскі.

Розпочинаючи зустріч, Кшиштоф Следзіньскі розповів про роботу ТОВ Техімпекс, яке пропонує  клієнтам єдиної митної зони (Білорусь, Казахстан), Україні та Молдові ряд товарів та послуг. Зокрема, технологічні лінії для агро-харчової промисловості, промислового виробництва будівельних матеріалів; технологічні лінії для переробки пластмас і гуми; комплексні проекти термомодернізації об’єктів, будівель, мереж теплопостачання та інше.

“Хмельниччина для нас є інвестиційно приваблива, адже край має досить потужне підприємницьке середовище та родючі землі. Тому ми зацікавленні у налагодженні ефективної співпраці”, – відмітив Кшиштоф Следзіньскі.

Польська делегація розповіла, що наразі розглядає проект будівництва на Хмельниччині невеликого елеватору (37 т. тонн на зерно) та декількох підприємств з виробництва крохмалю, сиропу, фруктози та глюкози.

Фінансування здійснюється польськими інвестиційними банками в рамках урядової програми з підтримки експорту.

В свою чергу перший заступник голови адміністрації Володимир Ілліч зазначив, що Хмельниччина стоїть на шляху нових можливостей і розвитку, вона відкрита як для українських, так і іноземних інвестицій.

Також Володимир Ілліч зауважив, що Хмельниччина для зарубіжного інвестора – це надійний партнер, що пропонує відкриті та прозорі взаємовідносини, а яскравим свідченням цьому є успішна діяльність у нашому регіоні більш, ніж 220-ти підприємств з іноземними інвестиціями.

Учасники засідання зійшлись на тому, що першочергово необхідно визначити проекти, які будуть реалізовуватися на теренах області відповідно до потреб внутрішнього та зовнішнього ринків, а вже потім підготувати пропозиції для подальшої співпраці.

“Наше ключове завдання – створення сприятливих умов для успішної роботи інвесторів. Відтак, маю надію, що й надалі наш край розвиватиме співпрацю з Польщею як в економічному, так і соціальному напрямах”, – підсумував Володимир Кальніченко.