10.11.2017 — 16:07

У Департаменті охорони здоров’я провели нараду щодо темпів виконання Урядової програми «Доступні ліки»

10 листопада у конференц-залі Департаменту охорони здоров’я провели нараду щодо виконання Урядової програми «Доступні ліки». На неї запросили представників центрів первинної медико-санітарної допомоги (ПМСД) та об’єднаних територіальних громад (ОТГ) області.

Директор Департаменту Яків Цуглевич підкреслив, що до кінця реалізації цьогорічної Урядової програми «Доступні ліки» залишається близько місяця. На 2017 рік Хмельницькій області держава виділила 23,3 млн. грн. Проте на початок листопада на реімбурсацію медикаментів Хмельниччина використала лише 59 % виділених з державного бюджету коштів.

У ДОЗ констатували, що недостатньо добре за період дії програми спрацювали у 5 районах області та 5 ОТГ. Зокрема, Білогірському, Віньковецькому, Волочиському, Деражнянському та Хмельницькому районах, а також Дунаєвецькій міській, Летичівський, Меджибізькій, Новоушицькій та Старосинявській ОТГ. Водночас, гарні результати роботи з пацієнтами та аптеками продемонстрували у Сатанівській ОТГ, де використано майже 85 % виділених коштів та м. Нетішині (77 %).

Під час діалогу присутні спільно з’ясовували причини неналежних результатів і напрацьовували шляхи підвищення ефективності реалізації Урядової програми «Доступні ліки» на кожній окремій  території.

 

Інна Левінська,

Хмельницький обласний Центр здоров’я