13.11.2017 — 14:46

Хмельницькі велосипедисти привезли з чемпіонату України дванадцять медалей

5-9 листопада 2017 року на критому велотреку Львова відбувся осінній чемпіонат України з велосипедного спорту (трек). У змаганнях взяли участь 232 провідних велосипедистів національного рівня, які представляли команди 20 областей України та 1 команда із Білорусі.

Змагання розпочалися з командної гонки переслідування, де наші хмельничанки Дарина Беляк, Анастасія Калашник, Еліна Гусельникова, Вікторія Ярошенко та Ірина Лазурко  виграли бронзу.

Юнаки Олександр Коцюбайло, Іван Савчук, Вадим Стецюк та Микола Герасимчук в командній гонці переслідування були четверті, програвши 1 секунду команді з Білої Церкви.

Серед дівчат 3 місце зайняла Віолетта Кондрут, вона їхала з дівчатами із різних куточків України, одна дівчина зі Львова, друга з Києва та дві дівчини з Житомира. Дівчата дуже добре проїхали кваліфікацію, одразу зайняли третє місце з великим розривом у 3 секунди, тому більш впевнено почувалися в фіналі.

Дівчата та хлопці були в дуже хорошій формі, готувалися до цих змагань заздалегідь. У той же день провели гонку олімпійський спринт, де наші юніорки боролися до останнього. Наша двійка Анастасія Калашник та Еліна Гусельникова потрапила  в четвірку кращих жінок України. У фіналі вони змагалися за третє – четверте місце, де з розривом в 0,001с дівчата посіли 4 місце.

Серед дівчат в цій ж категорії 6 місце зяйняли Ірина Лазурко в парі з Віолеттою Кондрут.

Команда юнаків в складі Івана Савчука, Вадима Стецюка та Миколи Герасимчука в командному спринті показала третій результат .

Цього ж дня  їхали наші наймолодші дівчата в гонці гіт з ходу на 500 метрів завоювала 5 місце Віолетта Кондрут.

В кінці дня провели групову гонку юніорів, де в шістці кращих відзначилися: 4 місце – Анастасія Калашник,  5 місце – Вікторія Ярошенко.

Наступного дня Анастасія Калашник відсвяткувала своє 17-річчя, завоювавши срібло в гонці скретч серед юніорок, Віолетта Кондрут посіла шосте серед молодших дівчат та Ірина Лазурко –  6 місце серед дівчат .

У спринті Ірина Лазурко знов потрапила на шосте місце.

Третього дня змагань в гонці з вибуттям серед жінок 5 місце посіла  Анастасія Калашник, у групі В Володимир Вітвіцкий був 4.

В гонці кейрін серед хмельничанок найкращий результат показала Еліна Гусельникова –  5 місце
У парній гонці медісон серед жінок Анастсія Калашник та Еліна Гусельникова завоювали бронзу, четвертими в цій дисципліні були Вікторія Лазурко та Дарина Беляк. Так само серед дівчат Ірина Лазурко зайняла четверте місце.

Спортсмени дитячої юнацької спортивної школи гідно змагалися на цих змаганнях та показали дуже достойні результати.

Тренують спортсменів майстер спорту міжнародного класу Віталій Кондрут та заслужений тренер України Вікторія Кондрут та Тамара Довгопола.

Участь в чемпіонаті України спортсмени взяли за фінансової підтримки управління молоді та спорту Хмельницької облдержадміністрації.