10.11.2017 — 18:37

Щодо врегулювання конфліктної ситуації у зв’язку зі зривом опалювального сезону у м. Шепетівка

Місцеве самоврядування зобов’язане сумлінно виконувати обов’язки перед громадянами. В першу чергу, це закон “Про органи місцевого самоврядування”, стаття 30, яка зобов’язує місцеву владу здійснювати управління комунальними підприємствами, тобто має бути своєчасний запуск та своєчасна подача тепла в будинки.

Скарги мешканців міст Шепетівка,Сміла, Славутич, Коцюбинське, де зірвано початок опалювального сезону будуть передані в Генеральну прокуратуру щоб розібратись в ситуації щодо неналежного виконання повноважень посадовими особами згаданих населених пунктів та захистити права споживачів. Про це заявив віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко під час Форуму місцевого самоврядування в Асоціації міст України.

Одночасно, як повідомляє Мінрегіон, порівняно з минулим роком у країні кількість проблемних ситуацій, пов’язаних з початком опалювального сезону, є меншою.

Як відомо, у м. Шепетівка зірвано опалювальний сезон. Зазначена ситуація виникла через борг підприємства ТОВ “Шепетівка Енергоінвест” перед НАК “Нафтогаз”.

Разом з тим, рівень розрахунку населення за послуги теплопостачання складає 120%. Жителі міста Шепетівка справедливо обурені ситуацією, що склалася, та організували ряд протестних акцій.

Хмельницька обласна державна адміністрація активно долучилася до вирішення проблеми початку опалювального сезону в місті Шепетівка.

03.11.17 відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС облдержадміністрації, де керівництву ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» настійно рекомендовано вжити заходів щодо отримання лімітів на відпуск природного газу у НАК «Нафтогаз України» та розпочати опалювальний сезон. Хмельницькому обласному територіальному відділенню Антимонопольного комітету України доручено провести перевірку та встановити відсутність чи наявність ознак антиконкурентних узгоджених дій в причинах зриву опалювального сезону в м.Шепетівка. Правоохоронні органи нададуть правову оцінку щодо наявності чи відсутності зловживань з боку посадових осіб щодо виникнення заборгованості перед НАК “Нафтогаз України”, що призвело до зриву опалювального сезону в м.Шепетівка.

08.11.17 голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук провів нараду з керівниками силових структур, на якій детально розглянуто організаційні питання щодо вирішення конфліктної ситуації та дані відповідні доручення.

Питання щодо забезпечення теплопостачанням жителів міста Шепетівка неодноразово порушувалося під час розширених засідань колегії облдержадміністрації, заслуховувались Шепетівський міський голова та керівництво підприємства.

З метою вирішення конфлікту керівниками облдержадміністрації проведено ряд зустрічей з представниками НАК “Нафтогаз України”.

Зі слів власника ТОВ “Шепетівка Енергоінвест” Андрія Карпенка, у найближчий вівторок відбудеться засідання кредитного комітету, що дасть можливість вирішити питання щодо погашення боргу перед НАК “Нафтогаз України”.