13.11.2017 — 15:38

90-річний ювілей ветерана Другої світової війни 

Привітати із 90-річчям людину, яка крок за кроком, разом із мільйонами побратимів під час Другої світової війни відвойовувала мир і спокій, незалежність і свободу – ветерана війни Євгена Ковтуна – завітали голова Ізяславської районної ради ветеранів Лідія Загоруй, члени ради ветеранів Ігор Філінюк та Надія Сідлярська.

Гості вручили імениннику квіти, подарунки та грамоту Ізяславської райдержадміністрації та районної ради, а також передали від керівництва райдержадміністрації та районної ради теплі та щирі слова вітання, як свідчення справжньої поваги та гордості за людину, яка захищала Батьківщину від фашистської навали, виборювала мир для рідної країни.

Життєвий шлях Євгена Івановича довжиною у дев´ять десятків років був не з легких. Дитинство пролетіло птахом як один день. А молодість – обпалена війною. Не раз дивився смерті в обличчя, втрачав бойових друзів і побратимів. І лише у післявоєнні роки  змінив солдатську шинель на цивільну форму. Активно розбудовував село у післявоєнні роки. Все життя – у праці. З коханою дружиною народили й виховали чудового сина. Тому тепер його старість зігріта теплом, любов’ю, увагою.

За бойові звитяги нагороджений багатьма відзнаками. Є чим пишатися, є про що розповідати молодим поколінням.

Приємною несподіванкою для ювіляра був візит учасника АТО Філінюка Богдана Ігоровича, котрий також привітав іменинника із солідною датою.

Молодий хлопець та сивоволосий дідусь – їх долі такі різні й водночас такі схожі – вони потрапили на фронт зовсім молодими. Дві війни розділяють понад сім десятків років. Проте головні цінності залишилися незмінними: любов до Батьківщини, гідність, справжня чоловіча дружба.

Для Євгена Івановича сорокові роки – це мірило вчинків на все життя, а закони совісті і честі не мають терміну давності. І особливо сьогодні, старенькому дуже важко усвідомлювати, що мир і спокій, який вони героїчно виборювали для рідної неньки України понад сім десятків роки тому знову під загрозою, що Батьківщина знову втрачає своїх кращих синів у боротьбі за незалежність.

Ці обидва відважних чоловіків різних воєнних епох не вважають себе героями. Кажуть: зробили те, що мали. Як настанову ювіляр заповів молодому поколінню захисників Батьківщини «Здобути перемогу над ворогом допомагає відданість своїй землі!».

Присутні гості побажали ветеранові дожити до сторіччя і зустріти ще не один славний ювілей.