15.11.2017 — 09:22

У Новоушицькій центральній районній лікарні завершились роботи із встановлення електричного котла

Завершилась реконструкція котельні Новоушицької центральної районної лікарні із встановленням електричного котла. Щоб перевірити стан готовності електичного котла до роботи, голова райдержадміністрації Юрій Танасійчук, перший заступник голови райдержадміністрації Петро Мазур та голова районної ради Олександр Проциш відвідали котельню Новоушицької центральної районної лікарні.

Котел працює автоматично і практично не залежить від людського фактору. Його потужність становить всього 180 кВт⋅год. Електричний котел встановлено як альтернативне джерело опалення. Невеликий за розміром, він зможе обігріти всі приміщення лікарні.

Крім цього, він значно заощадить витрати. При комбінованому опаленні (електричний котел працюватиме по нічному тарифу) економія газу становитиме близько 200 м.куб. З урахуванням витрат на електроенергію, медичний заклад зможе економити до 1200 грн./добу.

Реконструкція відбулась за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку (351 тис.грн.) та районного бюджету (39 тис.грн.).

Головний лікар центральної районної лікарні Валентина Гладій висловила подяку за сприяння керівництву обласної державної адміністрації та обласної ради, голові райдержадміністрації Юрію Танасійчуку та голові районної ради Олександру Процишу. Також відзначила оперативну роботу підрядника – ТОВ «Електротерм» (м.Кам’янець-Подільський).

У свою чергу Юрій Танасійчук зазначив, що встановлення такого котла є справді важливою подією для лікарні, адже він дозволить не лише зекономити кошти, а й забезпечить стабільне опалення в осінньо-зимовий період.