17.11.2017 — 11:54

Хмельницькі тхеквондисти привезли більше 40 медалей із всеукраїнських

Нещодавно у Харкові відбулися одразу три чемпіонати з тхеквондо: Чемпіонат України серед ДЮСШ, СДЮСШОР  та клубів з тхеквондо ВТФ, Кубок України з тхеквондо ВТФ та командний Чемпіонат України з тхеквондо ВТФ. Участь у змаганнях взяла і команда спортсменів Хмельницької області, яка показала високий рівень підготовки та мотивації та завоювала цілу низку нагород.

На Чемпіонаті України серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл та клубів, який проходив з 7 по 9 листопада, переможцями у своїх вагових категоріях стали Олег Маматов, Артем Жуковський та Анастасія Горбачова. Срібло здобули Анна Ковальчук, Максим Мокринчук, Давид Гулій та Софія Сікорська. Бронзові нагороди завоювали Давид Нестеров та Владислав Ніколаєнко.

У Кубку  України з тхеквондо ВТФ серед дорослих I місце здобули Любава Ільчик та Олександр Крук, ІІ місце – Крістіна Щербань та Анастасія Горбачова, ІІІ місце – Влада Нарольська, Софія Аксьонова, Анна Горгулько, Тетяна Мулько-Куляк, Олександра Баранова, Сергій Чайка.

Також команда дівчат завоювала золото у командних замаганнях серед дівчат.

Загалом хмельничани зайняли третє місце у загальнокомандному заліку Кубку України.

8 кращих команд, що брали участь в Кубку України, взяли участь у фіналі командного Чемпіонату України. Наші дівчата-юніорки Валерія Тимчук-Терехова та Анна Ковальчук завоювали  І командне місце. ІІ командне місце серед хлопців-юніорів посіли наші Олександр Кадиш, Владислав Ніколаєнко, Олег Маматов, Артем Жуковський, Богдан Хижун та Володимир Ковбель.

Хлопці та дівчата юніори здобули перше командне місце у своїй категорії.

Серед дорослих хмельницькі спортсменки посіли третє загальнокомандне місце. Склад команди: Любава Ільчик, Влада Норольська, Анастасія Горбачова, Анна Горбулько, Тетяна Мулько-Куляк, Олександра Баранова.

Цей виступ став яскравим закінченням фестивалю тхеквондо, на якому наші спортсмени завоювали 10 золотих, 13 срібних, 20 бронзових медалей.

Спортсменів підготували тренери-викладачі Сергій Чайка, Віктор Фільвашенков, Дмитро Гринчук (ДЮСШ “Юність”),  Сергій та Наталя Пісоцькі (Школа вищої спортивної майстерності, ДЮСШ №3), Родіон Плугатаренко.

Федерація тхеквондо області висловлює вдячність управлінню молоді і спорту облдержадміністрації за фінансову підтримку підготовки та участі подільської команди у всеукраїнських змаганнях.

Вітаємо наших спортсменів з цим успіхом та бажаємо подальших перемог!