20.11.2017 — 11:34

Управління Держпраці активно бореться за легалізацію праці

Тіньова економіка, зарплата у конверті та нелегальні доходи. Ці поняття давно стали сумною реальністю для українців. Нині дійшли до того, що самі ж робітники просять підмоги в Управління Держпраці. Аби заробляти на хліб офіційно.

За останніх декілька місяців працівники Управління Держпраці обійшли немало структур з листівками та інформацією про те, чим же обернеться робота «без гарантій». А це відсутність стажу,  відпусток, соцпакету, а в результаті – мінімальний розмір пенсії.

Не зважаючи на це, в області ще чимало неоформлених працівників. Тож дії Управління Держпраці стають радикальнішими. Інспектори з плановими перевірками все частіше приходять на підприємства. Зокрема, на даний час виявлено 24 працівника без оформлення трудових відносин.

І якщо для працівника робота «в тіні» – це відсутність гарантій у соціальному та матеріальному плані, то для роботодавця, згідно з новими нормами, кожен нелегальний працівник коштуватиме майже 100 тисяч гривень. Тож обом сторонам трудових відносин варто подумати, що для них буде дорожче.